Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
PPA. Peste 24.000 de porci, sacrificati de vecinii bulgari

Pesta porcina africana (PPA) a facut ravagii si in Bulgaria. Peste 24.000 de porci au fost sacrificati la inceput de 2020 pentru oprirea raspandirii virusului.
Potrivit agentiei bulgare de siguranta alimentara, focarul de pesta porcina a fost detectat la o ferma din localitatea Nikola Kozlevo, in regiunea Shumen.
Este prima descoperire a unui asemenea focar la o ferma de crestere a porcilor dupa luna august, cand virusul pestei porcine a afectat sase ferme bulgare, fortand autoritatile de la Sofia sa sacrifice peste 130.000 de porci.
Pesta porcina africana (PPA) este cea mai periculoasa boala la porc, dar nu afecteaza sanatatea omului.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in CD-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Momentan, nu exista un vaccin valabil si testat impotriva PPA.
Virusul PPA rezista:
- 6-10 zile in fecalele de porc;
- 10 saptamani in cadavre;
- 3-6 luni in carnea sarata si afumata;
- 6-12 luni in corpul capuselor din genul Ornithodoros;
- 18 luni in sange la temperatura de 4ºC;
- 6 ani in sangele congelat;
- peste doi ani in carnea congelata.
Simptomele PPA sunt:
- apatie;
- imposibilitate de a sta in picioare;
- diaree;
- tuse;
- pete rosii-albastrui pe piele;
- voma;
- respiratie ingreunata;
- febra.
Moartea suinei se intampla in maximum 10 zile.
Proprietarii de porci trebuie sa stie ca vor fi despagubiti pentru unitatile sacrificate.
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe:
Ultima ora
- » DSVSA Vrancea inchide o ferma de 30.000 de porci
- » E din ce in ce mai greu sa protejezi culturile de boli si daunatori
- » Gripa aviara in Germania. Peste 29.000 de pui, sacrificati
- » Cum iti afecteaza buruienile culturile si ce sa faci pentru a le proteja
- » Pesta porcina africana a ajuns si in Germania
Comentarii
0 comentarii