Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Acord de colaborare intre Romania si Bulgaria

acord-de-colaborare-intre-romania-si-bulgaria

Romania si Bulgaria doresc sa incheie un acord de cooperare in agricultura.


„Avand in vedere ca Romania si Bulgaria se aseamana foarte mult din punct de vedere agricol si ca ne aflam la inceputul unei noi Politici Agricole Comune, vineri au avut loc discutii intre expertii din Romania si Bulgaria in scopul gasirii celor mai bune solutii pentru a spori competitivitatea sectorului agricol si, in egala masura, a fermierilor, din cele doua state vecine”, a comunicat Ministerul Agriculturii.
 
Vineri, o delegatie a MADR condusa de secretarul de stat Daniel Botanoiu a efectuat o vizita de lucru la Ruse, in Bulgaria. Alaturi de delegatia MADR s-au aflat si reprezentanti ai Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), insotiti de presedintele Autoritatii, Vladimir Manastireanu.
 
Potrivit sursei citate, vizita a avut loc la sediul Prefecturii din Ruse, in prezenta lui Ventsislav Kalchev, guvernatorul orasului Ruse, a lui Byurhan Abazov si Yavor Gechev, vice - ministri ai Ministerului Agriculturii si Alimentatiei din Bulgaria, precum si a altor oficiali bulgari.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
Intalnirea de lucru a avut loc ca urmare a discutiei dintre ministrul Daniel Constantin si omologul sau bulgar, Dimitar Grekov, pentru a negocia semnarea unui nou document bilateral intre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale din Romania si Ministerul Agriculturii si Alimentatiei din Bulgaria.
 
Discutiile tehnice au fost organizate pe patru grupe de lucru:
 
Grupul de lucru pentru actiunile viitoare legate de noua Politica Agricola Comuna,
Grupul de lucru pentru domeniul sanitar veterinar ce vizeaza securitatea alimentara,
Grupul de lucru pentru identificarea punctelor comune si sustinerea reciproca in cadrul negocierilor la nivel european,
Grupul de lucru pentru politicile din zootehnie, cultura mare, legumicultura si functionarea pietelor.
Printre domeniile de cooperare in domeniul agriculturii si dezvoltarii rurale, au fost propuse urmatoarele teme:
 
Gasirea celor mai adecvate solutii de punere in aplicare a viitoarei Politici Agricole Comune, atat in privinta platilor directe cat si in domeniul dezvoltarii rurale,
Organizarea pietelor in sectorul legume-fructe si sectorul vitivinicol,
Analiza posibilitatii privind crearea unei burse comune a pietei legumelor intr-unul din orasele riverane Dunarii, care sa conecteze direct producatorii agricoli,
Cresterea animalelor, cu precadere colaborare in sectorul lactate, carne bovine, ovine si caprine,
Transfer de tehnologie, schimb de experienta in domeniul cercetarilor stiintifice si tehnologiilor agricole,
Promovarea conceptului de agricultura ecologica si colaborare intre ONG-urile din domeniul agriculturii ecologice dintre cele doua tari,
Cooperarea in domeniul imbunatatirilor funciare prin organizarea de intalniri intre specialisti pe problematica irigatii, desecare-drenaj.
De asemenea, partea bulgara a fost interesata de schimbul de experienta cu privire la implementarea programului de dezvoltare rurala precum si de schimbul de experienta privind metodele de sprijin si stimulare a producatorilor agricoli, cu scopul imbunatatirii competitivitatii lor si metode de crestere a calificarii si cunostintelor.
 
Partea bulgara si-a exprimat dorinta de a sustine pozitia Romaniei cu privire la utilizarea tratamentelor semintelor de porumb si floarea soarelui cu produsele din grupa neonicotinoidelor.
 
Omologii bulgari au manifestat interes pentru cooperarea in domeniul platilor directe si in domeniul de sustinere a pietei. Au avut loc discutii privind posibilitatea dezvoltarii masurilor specifice de sustinere a sectorului de lactate din regiunile muntoase.
 
Un alt subiect care a prezentat interes a fost cel privind cooperarea si schimbul de informatii cu privire la controlul produselor alimentare si al hranei pentru animale, al calitatii fructelor si legumelor, precum si cooperarea in sectorul de pescuit, acvacultura, comercializarea si prelucrarea pestelui si a produselor din peste.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016