Produse folosite in combaterea bolilor si daunatorilor
Nu mereu este nevoie de un produs chimic pentru a indeparta bolile si daunatorii. Plantele din gradina sunt solutii eficiente si la indemana oricui.
Coada calului (Equisetum arveuse)
Se prepara un decoct astfel: la 10 l de apa se adauga 150 g de planta uscata sau 1 kg de planta proaspata din lastarii recoltati in timpul verii. Se fierbe totul timp de 30 de minute. Pentru a-i mari efectul antifungic, la utilizare se poate adauga 1-2% silicat de sodiu.
Ceaiul astfel obtinut se poate utiliza ca atare in stropirea solului sau intr-o dilutie de 20% pentru tratarea plantelor impotriva micozelor, in general – fainare, mana sau rugina. Stropiri repetate cu aceeasi solutie sunt eficace si impotriva Septoriei la tomate.
Extractul de Equisetum este eficient prin continutul bogat in siliciu, saruri minerale, glucozide si acizi organici specifici. Pentru marirea eficacitatii, se poate amesteca cu macerat de urzica. Unele firme care lucreaza in domeniul agriculturii ecologice au realizat produse avand la baza plantele de Equisetum.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
Urzica (Urtica dioica)
Extractele de urzica sunt utilizate in mod normal pentru fabricarea lotiunilor capilare: sampoane, balsamuri repulsive, decocturi si infuzii. In agricultura ecologica, produsele pe baza de urzica sunt recomandate ca biostimulente, aficide, acaricide sau ca adjuvanti in fermentarea composturilor.
Plantele pentru preparare se recolteaza in momentul cand s-au format primele seminte, calendaristic pentru climatul nostru in luna august.
Macerat agresiv de urzica
Se pune la macerat 1 kg de planta proaspata sau 200 g planta uscata in 10 l de apa. Vasul din lemn sau din material plastic in care se afla maceratul se expune timp de 4-5 zile la soare pentru a imbunatati conditiile de macerare. La 1 l de macerat de urzica se adauga 0,5 l ceai de Coada-calului, se dilueaza de 50 de ori (2%) si se stropesc lastarii si frunzele inainte de formarea florilor, pentru a se combate afidele si acarienii (paianjenul rosu).
Extract la rece
Se lasa 1 kg de urzica proaspata in 10 l de apa, timp de 12-24 ore. Lichidul nediluat se poate folosi tot timpul la stropiri pentru combaterea afidelor.
Maceratul fermentat de urzica
10 kg de planta proaspata sau 2 kg de planta uscata de urzica se introduc intr-un saculet de tifon care se pune intr-un butoi din lemn sau din plastic si peste care se adauga 100 l de apa de ploaie.
Vasul se acopera si timp de 10-15 zile se agita zilnic pana se constata ca lichidul se inchide la culoare si nu mai spumeaza.
Diluat in proportie de 10%, se poate utiliza ca stimulent al cresterii plantelor, prin udarea acestora la radacina. Introducand in acest lichid ghivece cu plante ornamentale sau rasaduri, se poate combate ofilirea acestora.
Diluat in proportie de 5%, acest macerat se poate aplica tot timpul anului prin stropiri pe planta, ca stimulator al cresterii. Cu aceasta solutie se poate combate cloroza la pomi si la vie, tratand inainte de desfacerea mugurilor.

Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
Prima platforma dedicata brokerilor de asigurare
Agra Asigurari anunta lansarea platformei dedicate brokerilor pentru emiterea politelor agricole, potrivit unui comunicat. Acest program va contribui la eficientizarea procesului de emitere a politelor de asigurare, punand la dispozitie o gestiune eficienta a clientilor si un proces de lucru care el... citeste mai mult>>
Ferma de raci. Comertul si desfacerea produselor
Explicati detaliat cum veti utiliza internetul in afacerea dumneavoastra. Faceti o defalcare a costurilor ce le veti avea pentru desfacerea produselor dumneavoastra, raci vii sau carne de rac ambalata. Descrieti concurenta si ce preturi aplica la desfacere, modul cum fac aceasta desfacere si care su... citeste mai mult>>
Cultura de ricin: ce profit iti poate aduce afacerea
Ricinul este o planta tropicala oleaginoasa, originara din India si Africa. In prezent este cultivata la noi in tara in scop ornamental, industrial si medicinal. Uleiul de ricin este unul dintre cele mai folosite uleiuri datorita utilizarilor multiple, un numar de peste 200, dar si datorita calitati... citeste mai mult>>
Cultura de goji. Cum ingrijesti plantele
Goji este considerat un fruct minune. Este fructul tineretii si, adaugam noi, al prosperitatii. Randamentul unei plantatii de goji este de 2.250 kg fructe uscate/ hectar la arbustii de 3 ani si de 4.050 kg fructe uscate /hectar la arbustii de 5 ani.... citeste mai mult>>
FNGCIMM a acordat garantii de peste 46 de miliarde de lei
Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM a acordat peste 71.000 de garantii in valoare de 46,4 miliarde de lei, in perioada 2020 - 2023 prin Programul IMM Invest PLus, conform datelor prezentate de Dumitu Nancu, directorul general FNGCIMM si vicepresedintele Asociatiei Europene si Instit... citeste mai mult>>