Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Produse folosite in combaterea bolilor si daunatorilor

produse-folosite-in-combaterea-bolilor-si-daunatorilor

Nu mereu este nevoie de un produs chimic pentru a indeparta bolile si daunatorii. Plantele din gradina sunt solutii eficiente si la indemana oricui.


Coada calului (Equisetum arveuse)

 
Se prepara un decoct astfel: la 10 l de apa se adauga 150 g de planta uscata sau 1 kg de planta proaspata din lastarii recoltati in timpul verii. Se fierbe totul timp de 30 de minute. Pentru a-i mari efectul antifungic, la utilizare se poate adauga 1-2% silicat de sodiu. 
 
Ceaiul astfel obtinut se poate utiliza ca atare in stropirea solului sau intr-o dilutie de 20% pentru tratarea plantelor impotriva micozelor, in general – fainare, mana sau rugina. Stropiri repetate cu aceeasi solutie sunt eficace si impotriva Septoriei la tomate.
 
Extractul de Equisetum este eficient prin continutul bogat in siliciu, saruri minerale, glucozide si acizi organici specifici. Pentru marirea eficacitatii, se poate amesteca cu macerat de urzica.  Unele firme care lucreaza in domeniul agriculturii ecologice au realizat produse avand la baza plantele de Equisetum.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
 

Urzica (Urtica dioica)

 
Extractele de urzica sunt utilizate in mod normal pentru fabricarea lotiunilor capilare: sampoane, balsamuri repulsive, decocturi si infuzii. In agricultura ecologica, produsele pe baza de urzica sunt recomandate ca biostimulente, aficide, acaricide sau ca adjuvanti in fermentarea composturilor.
 
Plantele pentru preparare se recolteaza in momentul cand s-au format primele seminte, calendaristic pentru climatul nostru in luna august.
 

Macerat agresiv de urzica

 
Se pune la macerat 1 kg de planta proaspata sau 200 g planta uscata in 10 l de apa. Vasul din lemn sau din material plastic in care se afla maceratul se expune timp de 4-5 zile la soare pentru a imbunatati conditiile de macerare. La 1 l de macerat de urzica se adauga 0,5 l ceai de Coada-calului, se dilueaza de 50 de ori (2%) si se stropesc lastarii si frunzele inainte de formarea florilor, pentru a se combate afidele si acarienii (paianjenul rosu).
 

Extract la rece

 
Se lasa 1 kg de urzica proaspata in 10 l de apa, timp de 12-24 ore. Lichidul nediluat se poate folosi tot timpul la stropiri pentru combaterea afidelor.
 

Maceratul fermentat de urzica

 
10 kg de planta proaspata sau 2 kg de planta uscata de urzica se introduc intr-un saculet de tifon care se pune intr-un butoi din lemn sau din plastic si peste care se adauga 100 l de apa de ploaie. 
 
Vasul se acopera si timp de 10-15 zile se agita zilnic pana se constata ca lichidul se inchide la culoare si nu mai spumeaza. 
 
Diluat in proportie de 10%, se poate utiliza ca stimulent al cresterii plantelor, prin udarea acestora la radacina. Introducand in acest lichid ghivece cu plante ornamentale sau rasaduri, se poate combate ofilirea acestora. 
 
Diluat in proportie de 5%, acest macerat se poate aplica tot timpul anului prin stropiri pe planta, ca stimulator al cresterii. Cu aceasta solutie se poate combate cloroza la pomi si la vie, tratand inainte de desfacerea mugurilor.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016