Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Isarescu, BNR: Importam prea multe produse agricole

isarescu-bnr-importam-prea-multe-produse-agricole

Mugur Isarescu, guvernatorul BNR, spune ca "importam prea multe produse agricole raportat la ceea ce se poate produce natural in tara".


Guvernatorul Mugur Isarescu a transmis un mesaj printr-un reprezentant cu privire la potentialul agricol al Romaniei.
 
"Aceasta activitate are, in opinia mea, un mare potential de dezvoltare. In calitatea mea de guvernator al Bancii Nationale a Romaniei, institutie responsabila de elaborarea balantei de plati, analizand impreuna cu colegii din Consiliul de Administratie datele din balanta comerciala, sunt la curent cu evolutia contributiei agriculturii, implicit a fermierilor, la tabloul economic si am vazut progresele, mai ales din ultimul deceniu. Sunt, desigur, edificat si in privinta provocarilor, pe care cu siguranta le veti aborda aici, intre altele cele care trebuie sa duca la echilibrarea balantei bunurilor produse in tara si ale celor importate, pentru a valorifica avantajele naturale si de experienta din activitatea agricola. Romania importa inca prea multe produse agricole raportat la ceea ce natural se poate produce in tara, fapt care arata ca potentialul nu este inca valorificat pe deplin", a transmis guvernatorul BNR.
 
El a sustinut ca o afacere economica bazata pe productie constituie cea mai delicata alegere pentru oricine, insa afacerile din agricultura sunt nu doar cele mai complicate, ci si cele care dau cele mai mari satisfactii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h
"Stiu, la fel ca dumneavoastra, ca o afacere economica bazata pe productie constituie cea mai delicata alegere pentru oricine.
As zice ca, totusi, afacerile din agricultura sunt nu doar cele mai complicate, ci si cele care dau cele mai mari satisfactii, nu neaparat financiare, au valoare prin traditie, sunt certificate, dar si invalidate rapid, de catre consumatori. Activitatea fermierilor contine deopotriva avantajul si dezavantajul perceptiei directe a omului, care are pe masa produsele agricole, iar dumneavoastra, fermierii, ca oameni intre oameni, impartasiti asteptarile societatii, puneti mult suflet in faptele de zi cu zi. Pentru aceasta va felicit si va indemn sa continuati sa va dezvoltati afacerile", a spus Isarescu in mesajul sau.
 
El a aratat ca are o justificare pentru gandurile sale pe care le va transmite fermierilor, respectiv experienta sa, "bineinteles, limitata", de fermier in domeniul viei si vinului, povestind, totodata, cum a reusit sa intre in afacerile cu vin din zona Dragasanilor.
 
"In urma cu aproape 20 de ani eu si sotia mea am mostenit mai multe proprietati pe dealurile din apropierea Dragasanilor. Dar factorul determinant, care a impins familia noastra intr-o afacere ce implica efort si raspundere, a fost gandul ca bunicul meu dinspre mama, plecat la cele vesnice, al carui spirit gospodaresc fusese vestit, nu ar fi suportat ca noi sa nu punem umarul la dezvoltarea traditiei pe care au durat-o de vreme indelungata podgorenii din partea locului. Asa ca am trecut la treaba. Am facut cateva achizitii, am ajuns la o suprafata optima pentru o ferma medie de productie de struguri de vin si de masa. Am dezvoltat, in consecinta, si o statie de vinificare si toata aceasta activitate am organizat-o intr-o firma de familie condusa de un membru al familiei. Desigur, nu ma implic direct in conducerea firmei - cunoasteti restrictiile generate de pozitia pe care o ocup -. Dar activitatea din ferma, din statia de vinificare, din zona de comercializare, imi ofera suficiente informatii neintermediate. Asadar, sunt in masura sa va impartasesc ceva din observatiile nebancare pe care le detin si pe care le consider relevante pentru aceasta importanta conferinta", se arata in mesajul Guvernatorului.
 
In context, Isarescu sustine ca fiecare fermier trebuie sa isi aleaga cu grija domeniul, astfel incat acesta sa ii permita sa aiba din start un minim de competitivitate, conditiile naturale fiind cele care asigura sau nu un avantaj comparativ.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016