Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Trichineloza in Romania. 10 cazuri, doar in Satu Mare

trichineloza-in-romania-10-cazuri-doar-in-satu-mare

DSVSA anunta ca exista cateva cazuri izolate de trichineloza, insa in Satu Mare a fost depistata la zece (10) porci din 2019. Din fericire, carnea n-a ajuns sa fie consumata.


"Porcul identificat pozitiv, respectand procedurile legale, se despagubeste, se plateste la pretul pietei. Avem si fondurile necesare. N-am avut cazuri pozitive la om in acest an, am avut 12 cazuri la porci, fara consum. Este un lucru important. Incercam prin echipele pe care le avem, cu un program prelungit, incrucisat, sa asiguram suplimentarea personalului, servicii prompte si de calitate", a precizat Dumuta.
 
Totodata, el a precizat ca in judet mai este activ un caz de pesta porcina africana intr-o gospodarie, dar si trei la mistret.
 
"La ora aceasta in judetul Satu Mare avem un singur caz de pesta porcina africana, la o gospodarie in Bolda, unde suntem pe final. Daca totul decurge normal si n-o sa mai apara probleme, deja ne-am linistit, undeva in jurul datei de 15 decembrie vom stinge si acel focar. Din pacate avem pozitiv la mistret in fondul din Beltiug, pe fondul Gerausa si pe Sauca", a mai spus Dumuta.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
El a aratat ca este important ca oamenii sa apeleze la medicul din comuna cand au orice suspiciune, pentru ca boala sa nu se raspandeasca.
 
Trichineloza sau trichinoza este o boala parazitara, contractata de om prin consumul de carne cruda sau insuficient preparata termic care contine larvele infestante a unui nematod vivipar din genul Trichinella spiralis sau cu specii inrudite de Trichinella.
 
Simptomele trichinelozei includ initial iritare gastro-intestinala, urmata de edem periorbital, durere musculara, febra si eozinofilie.
 
Multe infestatii sunt asimptomatice sau usoare. In prima saptamana pot aparea greata, crampele abdominale si diareea. La 1-2 saptamani dupa infectie apar semnele si simptomele sistemice: edemul facial sau periorbital, mialgia, febra persistenta, cefaleea, hemoragiile si petesiile subconjuctivale. Durerea oculara si fotofobia  preced adesea mialgia.
 
Simptomele invaziei muscularea pot mima polimiozita. Muschii respiratori, masticatori si ai deglutitiei pot fi durerosi. Dispneea severa poate surveni in infestariile severe. Febra este, in general, remitenta, pana la 39 grade C sau mai mult, ramanand ridicata timp de mai multe zile, apoi scazand gradat. Eozinofilia incepe, de obicei, atunci cand larvele noi invadeaza tesuturile, atinge maximul la 2-4 saptamani de la infectie si scade gradat pe masura ce larvele se inchisteaza.
 
In infestatiile severe, inflamatia poate determina complicatii cardiace (miocardita, insuficienta cardiaca, aritmii), neurologice (encefalita, meningita, tulburari vizuale sau auditive, convulsii) sau pulmonare (pneumonita, pleurezie). Decesul poate surveni din cauza miocarditei sau encefalitei.
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016