Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

UE, reclamata de SUA si alte 15 tari pentru interzicerea pesticidelor

ue-reclamata-de-sua-si-alte-15-tari-pentru-interzicerea-pesticidelor

Uniunea Europeana (UE) a fost reclamata de Statele Unite ale Americii (SUA) si alte 15 tari pentru interzicerea pesticidelor care afecteaza sanatatea oamenilor, daca sunt consumate chiar si in cantitati mici.


Cele 16 state s-au adresat Organizatiei Mondiale a Comertului si au aratat ca Uniunea Europeana "a creat mari incertitudini si s-a indepartat de evaluarile de risc bazate pe stiinta, creand o perturbare care risca sa escaladeze semnificativ in urmatorii ani".
 
Statele semnatare cer UE sa isi reevalueze abordarea referitoare la aprobarea produselor, sa utilizeze metode acceptate la nivel international destinate stabilirii nivelului de toleranta pentru ingredientele posibil daunatoare si sa nu mai restrictioneze comertul in mod ”inutil si nepotrivit”.
 
Declaratia a fost semnata de Australia, Brazilia, Canada, Columbia, Costa Rica, Republica Dominicana, Ecuador, Guatemala, Honduras, Malaezia, Nicaragua, Panama, Paraguay, Peru, Statele Unite si Uruguay.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Aceste state sustin ca fermierii trebuie sa aiba acces ”la o gama de instrumente si tehnologii sigure” pentru a raspunde provocarii de a produce mai multe alimente.
 
”Cu toate acestea, capacitatea fermierilor de a alege instrumente sigure este tot mai mult subminata de barierele de reglementari care nu se bazeaza pe principii de analiza a riscurilor convenite la nivel international si care nu iau in considerare abordarile alternative pentru respectarea obiectivelor reglementarilor”, potrivit scrisorii.
 
In scrisoare se arata ca acest lucru are deja un impact negativ substantial asupra productiei si comertului cu produce alimentare si agricole sigure, un impact care are potentialul de a creste in viitor.
 
Aceasta declaratie, care va fi discutata in aceasta luna de Consiliul pentru Comertul cu Bunuri al OMC, sustine ca UE a interzis practic unele substante pe care alte state membre ale OMC le considera sigure.
 
”In implementarea acestor masuri, se pare ca UE incearca in mod unilateral sa impuna partenerilor comerciali propria sa abordare in privinta reglementarilor.
 
In pofida solicitarilor repetate la OMC din ultimii patru ani, UE nu a explicat ce nivel de protectie are in vedere sau ce riscuri vrea sa previna si a ignorat comentariile referitoare la proiectele de reglementari.
 
UE a sugerat ca fermierii pot gasi solutii alternative pentru a respecta reglementarile UE.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016