UE, reclamata de SUA si alte 15 tari pentru interzicerea pesticidelor
Uniunea Europeana (UE) a fost reclamata de Statele Unite ale Americii (SUA) si alte 15 tari pentru interzicerea pesticidelor care afecteaza sanatatea oamenilor, daca sunt consumate chiar si in cantitati mici.
Cele 16 state s-au adresat Organizatiei Mondiale a Comertului si au aratat ca Uniunea Europeana "a creat mari incertitudini si s-a indepartat de evaluarile de risc bazate pe stiinta, creand o perturbare care risca sa escaladeze semnificativ in urmatorii ani".
Statele semnatare cer UE sa isi reevalueze abordarea referitoare la aprobarea produselor, sa utilizeze metode acceptate la nivel international destinate stabilirii nivelului de toleranta pentru ingredientele posibil daunatoare si sa nu mai restrictioneze comertul in mod ”inutil si nepotrivit”.
Declaratia a fost semnata de Australia, Brazilia, Canada, Columbia, Costa Rica, Republica Dominicana, Ecuador, Guatemala, Honduras, Malaezia, Nicaragua, Panama, Paraguay, Peru, Statele Unite si Uruguay.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
Aceste state sustin ca fermierii trebuie sa aiba acces ”la o gama de instrumente si tehnologii sigure” pentru a raspunde provocarii de a produce mai multe alimente.
”Cu toate acestea, capacitatea fermierilor de a alege instrumente sigure este tot mai mult subminata de barierele de reglementari care nu se bazeaza pe principii de analiza a riscurilor convenite la nivel international si care nu iau in considerare abordarile alternative pentru respectarea obiectivelor reglementarilor”, potrivit scrisorii.
In scrisoare se arata ca acest lucru are deja un impact negativ substantial asupra productiei si comertului cu produce alimentare si agricole sigure, un impact care are potentialul de a creste in viitor.
Aceasta declaratie, care va fi discutata in aceasta luna de Consiliul pentru Comertul cu Bunuri al OMC, sustine ca UE a interzis practic unele substante pe care alte state membre ale OMC le considera sigure.
”In implementarea acestor masuri, se pare ca UE incearca in mod unilateral sa impuna partenerilor comerciali propria sa abordare in privinta reglementarilor.
In pofida solicitarilor repetate la OMC din ultimii patru ani, UE nu a explicat ce nivel de protectie are in vedere sau ce riscuri vrea sa previna si a ignorat comentariile referitoare la proiectele de reglementari.
UE a sugerat ca fermierii pot gasi solutii alternative pentru a respecta reglementarile UE.
Autor:
Redactia Agroromania
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Idei de afaceri in agricultura
5 motive pentru a incepe o afacere cu merisoare
Merisoarele, cunoscute sub numele de afine rosii sau coacaze de munte, pot sta la baza unei afaceri profitabile si de viitor. Sunt considerate unele dintre cele mai sanatoase fructe de padure si nu trebuie sa lipseasca dintr-o alimentatie echilibrata. Mai mult, se folosesc in industria farmaceutica ... citeste mai mult>>
Cultura de lavanda - o afacere cu fonduri europene
Fermierii care au suprafete mici de teren agricol cauta ideea de afaceri ideala, care i-ar putea imbogati. Plantatia de lavanda poate fi exploatata fara probleme 10-15 ani, cu un profit minim de 8.000 de euro pe an! Productia o valorifici usor, in multe feluri: plante verzi, plante uscate, ulei esen... citeste mai mult>>
Cum se inmulteste goji?
Aceste fructe mici sunt cotate ca super-alimente, fiind unele dintre cele mai puternice antioxidante naturale din lume. Ca urmare, toti cei interesati de sanatate sunt potentialii tai clienti!... citeste mai mult>>
Apicultura: O afacere nobila si profitabila
Plantele melifere variate, plantatii intinse de tei si salcami, precum si suprafetele cultivate cu pomi fructiferi si floarea-soarelui sunt tot atatea elemente favorizante pentru dumneavoastra, apicultorul in devenire! Clima Romaniei este, de asemenea, propice acestui tip de afacere.... citeste mai mult>>