Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Sfaturi pentru cultivarea si ingrijirea calelor
Calele, mai ales soiurile pitice potrivite pentru ghiveci, pot fi portocalii, roşii, trandafirii, galbene sau aproape negre
Plantarea calelor seamănă cu cea a gladiolelor, deci au nevoie în fiecare an de pământ nou şi hrănitor.Trebuie adaugat fertilizator universal în apa de udat, o dată la două săptămâni, când apar primii boboci de flori, iar Frunzele trebuie tăiate numai când se îngălbenesc, altfel planta nu va mai face flori bogate în anul următor. In ghivece, calele pot trăi până la trei ani
Cum se ingrijeste cala
O sa incep prin a va povesti despre casa ei. Ccasa ei inseamna locurile de pe planeta care inca ne mai suporta unde cala creste in salbaticie, precum papadia si rogozul pe maidanele noastre. Cala, contrar aparentelor, nu face parte din familia crinilor.
De asemenea, nu are nicio legatura nici cu plantele din genul Calla. Este originara din zonele umede ale sudului Africii. Este perena, adaptata climatului cald. Desi poate sa reziste la perioade scurte de inghet, nu poate fi lasata in gradina in conditiile climei din tara noastra.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cala poate fi cultivata in gradina primavara, dupa ce trece riscul inghetului (lunile aprilie mai). Va inflori in luna iunie, si aici va dezvalui secretul: dupa inflorire planta trebuie sa intre in repaus vegetativ. Nu se mai uda! Dupa ce frunzele se usuca, prin luna august scoateti rizomii din pamant si pastraţi-i intr-un loc uscat si aerisit.
Cala se planteaza in plin soare sau in umbra parţiala, are nevoie de multa apa, mai ales la inceputul perioadei de vegetatie, iar solul trebuie sa fie afanat si bine fertilizat.
Citeste si Sfaturi pentru ingrijirea florii Flamingo in apartament
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 4.08 din 116 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Ultima ora