Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Structura plantei de lavanda

structura-plantei-de-lavanda

Lavanda este un arbust mic, este o planta perena care atinge o inaltime de pana la 50 cm cu tulpini subtiri si lemnoase, frunze mici de un verde-cenusiu, flori liliachii-rosiatice si cu radacina lignificata, groasa pana la 2-3 cm.


 
In primul an dupa plantare, radacina principala se dezvolta mai mult in profunzime. In functie de tipul de sol ajunge pana la 1,20 metri adancime, iar dupa 5 ani pana la 2,80 m. In anul doi de vegetatie, lavanda isi dezvolta un sistem secundar de radacini pozitionat in plan orizontal. Profunzimea si bogatia sistemului radicular confera lavandei rezistenta la seceta.
 
Tulpina plantei, ramificata puternic de la baza, formeaza o tufa aproape globuloasa, semisferica, inalta de 30-70 cm. Tulpina batrana este bruna cu scoarta exfoliata, iar tulpinile – ramificatiile – tinere sunt acoperite cu peri fini si mici ca un puf.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
Ramificatiile care poarta inflorescentele sunt lungi de 25-35 cm si prezinta frunze numai in partea inferioara. Frunzele lavandei nu cad toamna la sfarsitul vegetatiei.

Frunzele opuse, sunt linear-lanceolate, acute, pe margini ciliate, cele inferioare cenusii, de 1-2 cm lungime si 1,5-2 mm latime, pe ambele fete paroase, cu peri ramificati, stelati, de cele superioare cenusii-verzi, de 2-3,5 cm lungime si 3-6 mm latime, mai putin paroase. Frunzele lavandei nu cad toamna la sfarsitul vegetatiei.
 
Florile au miros aromatic datorita glandelor oleifere, sunt grupate intr-o inflorescenta sub forma de spic, cu lungimea de 3-5 cm, mai rar pana la 8-10 cm. Florile prezinta un caliciu lung de 5-6 cm, cilindric, usor latit spre varf, cu 4 dinti scurti, obtuzi si cu un bobisor lat-oval, de cca 1mm; caliciul este des paros si glandulos, albastru-cenusiu. Corola este de culoare violeta-albastruie uneori albastru deschis pana la alb.
 
Planta infloreste in luna iunie. Fructele sunt 4 nucule de 2 mm lungime si de 1 mm grosime, cu suprafata bruna sau cenusie, neteda si lucioasa. Greutatea a 1000 de seminte este de doar 0,873 g.

Profita de reducerile de pana la 80% de sarbatori! Descopera in ce idei de afaceri poti investi...click AICI pentru detalii si comenzi<<

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.25 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Ultima ora

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016