Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

18 iunie este Ziua Gastronomiei Durabile

18-iunie-este-ziua-gastronomiei-durabile

In fiecare an, pe 18 iunie, se sarbatoreste Ziua Gastronomiei Durabile. Iata de ce este aceasta importanta atat pentru comunitatea internationala, cat si pentru Romania.


Decizia ONU recunoaste gastronomia ca fiind "o expresie culturala legata de diversitatea naturala si culturala a lumii". Avand in vedere ca pandemia de COVID-19 se desfasoara inca pe tot globul, gastronomia durabila - care celebreaza ingredientele si produsele de sezon si contribuie la pastrarea vietii salbatice, precum si a traditiilor noastre culinare - este astazi mai relevanta ca niciodata.
 
Gastronomia este uneori numita arta de a prepara mancaruri alese. De asemenea, se poate referi la un mod de a gati dintr-o anumita regiune. Cu alte cuvinte, gastronomia se refera adesea la mancarea si bucataria dintr-un anumit loc. Durabilitatea implica desfasurarea unei activitati (de exemplu, agricultura, pescuit sau chiar pregatirea unei mese) fara a ne irosi resursele naturale, iar aceasta activitate poate fi continuata in viitor fara a dauna mediului sau sanatatii noastre.
 
Prin urmare, gastronomia durabila este sinonima cu o bucatarie care tine cont de originea ingredientelor, de felul in care acestea sunt cultivate si de modul in care ajung in piete si, in cele din urma, in farfuriile noastre.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon


Ciuperci Champignon - O afacere de milioane Milioanele TALE Ciupercile champignon Agaricus sunt cultivate inca din secolul XVII Cercetarile si experimentele au demonstrat eficienta culturii de Agaricus precum si calitatile culinare deosebite ale acestei ciuperci In prezent cultura ciupercilor champignon se extinde tot mai mult...

Oferta Speciala
valabila 48h
Pana in 2050, lumea va avea peste 9 miliarde de guri de hranit, evidentiaza www.fao.org. Cu toate acestea, o treime din totalul produselor alimentare se pierd sau se irosesc. Ca producatori, trebuie sa fim mai atenti cu privire la modul in care folosim resursele naturale si, in calitate de consumatori, trebuie sa fim mai selectivi in alegerea alimentelor.
 
Consumul de produse locale contribuie la stimularea economiei unei regiuni, ii sprijina pe fermieri, reduce gazele cu efect de sera si economiseste resursele utilizate pentru transportul alimentelor. Cumparand produse cultivate la nivel local vom crea cerere pentru acestea, fapt ce ii ajuta pe fermieri sa isi mentina traiul.
 
Avand grija de alimentele si de pietele locale putem ajuta la pastrarea radacinilor noastre culinare. Inseamna ca suntem constienti de resursele care au fost utilizate pentru a creste alimentele care ne plac si ca ajutam la mentinerea traditiilor culinare.
 
Alegand alimente cultivate local si consumand produse de sezon, putem ajuta la schimbarea obiceiurilor de cumparare ale intreprinderilor locale, cum ar fi restaurantele si hotelurile, si putem sustine pescarii si fermierii din zona.
 
Asadar, putem sa-i sprijinim pe fermieri cumparand produse alimentare din pietele locale. Aprovizionandu-ne de la micii producatori sau de la fermieri de familie, le vom sustine traiul si vom consolida comunitatile. In calatoriile noastre, putem incerca mancarea locala: fie ca gustam feluri de peste despre care nu am auzit niciodata sau fructe pe care nu le-am vazut vreodata, consumul de produse locale ne va ajuta sa intelegem mai bine cultura unui loc si sa sustinem economiile locale. Putem pastra vii traditiile culinare, ce ne amintesc de radacinile noastre ancestrale. De asemenea, putem evita risipa de alimente: in timp ce gatim si chiar dupa masa, sa ne asiguram ca folosim cu cumpatare ingredientele si sa pastram resturile. Sa fim atenti la marimea portiilor, la termenele de valabilitate si sa reutilizam resturile este una dintre cele mai usoare metode de a economisi si de a conserva resursele naturale.
 
Adunarea Generala a ONU, Organizatia Natiunilor Unite pentru Educatie, Stiinta si Cultura (UNESCO) si Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), in colaborare cu statele membre, cu structurile ONU, cu alte organizatii internationale si regionale, precum si cu societatea civila, depun eforturi pentru a facilita marcarea Zilei gastronomiei durabile, pentru a atrage atentia publicului asupra contributiei gastronomiei la dezvoltarea durabila.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri".



Forum
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Victor Gh Banța spune: În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de...
21 Aug. 2019 22:13:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

(Despre plante) Al carui embrion are doua cotiledoane ...

Plante la care semin?ele sunt inchise în fruct, mai exact semintele sunt invelite de un organ numit ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Idei de afaceri pentru 2020. 7 exemple insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016