Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Diverse

Nicolae Popa, directorul general adjunct al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), a afirmat ca fermierii romani mai au la dispozitie 30 de zile pentru a deveni membri ai fondului mutual agricol. Fondul mutual pentru riscuri in agricultura, va fi capabil sa asigure pagubele produse de seceta, inundatii sau inghet timpuriu. Cotizatiile fermierilor care vor deveni membri, vor acoperi 35% din valoarea pagubelor, restul de 65% fiind acoperit de Uniunea Europeana, cu banii atrasi prin PNDR.
„Avem 30 de zile la dispozitie pentru a infiinta acest fond mutual. Sa incercati sa deveniti membri, sa vedem care e suma pe care trebuie sa o acoperim. E pentru prima oara in Romania. Alte forme de despagubiri in agricultura nu avem”, sustine Nicolae Popa.
Potrivit directorului APDRP, acest prim fond mutual este ca o simulare, pentru a se stabili sumele cu care vor contribui fermierii, pe viitor fiind posibil sa se infiinteze mai multe, pentru a acoperi cat mai mult din suprafata Romaniei.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
„Pot sa fie mai multe fonduri, dar numai sa intruneasca conditiile, adica sa acopere peste 30% din suprafata agricola a Romaniei. Probabil se vor infiinta doua sau trei fonduri mutuale, este important sa se infiinteze mai multe, dar vom urmari. (...) Ne deplasam in teritoriu sa atragem atentia organizatiilor, fermierilor, sa vina sa devina membri ca in termenul de 45 de zile - numai ca Ordonanta a aparut la sfarsitul lunii iunie - sa infiintam structura aceasta a primului fond mutual de asigurare a riscurilor. Sunt receptivi. (...) Doua fonduri mutuale vor fi, probabil. Facem simulari sa vedem cu cat trebuie sa vina fermierii sa contribuie la acest fond, atat pe hectar, cat si pe cap de animal”, a mai afirmat acesta.
Sursa foto: www.sxc.hu
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News