Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

30 de zile mai au agricultorii pentru a deveni membri ai fondului mutual

30-de-zile-mai-au-agricultorii-pentru-a-deveni-membri-ai-fondului-mutual

Nicolae Popa, directorul general adjunct al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), a afirmat ca fermierii romani mai au la dispozitie 30 de zile pentru a deveni membri ai fondului mutual agricol. Fondul mutual pentru riscuri in agricultura, va fi capabil sa asigure pagubele produse de seceta, inundatii sau inghet timpuriu. Cotizatiile fermierilor care vor deveni membri, vor acoperi 35% din valoarea pagubelor, restul de 65% fiind acoperit de Uniunea Europeana, cu banii atrasi prin PNDR.


„Avem 30 de zile la dispozitie pentru a infiinta acest fond mutual. Sa incercati sa deveniti membri, sa vedem care e suma pe care trebuie sa o acoperim. E pentru prima oara in Romania. Alte forme de despagubiri in agricultura nu avem”, sustine Nicolae Popa.
 
Potrivit directorului APDRP, acest prim fond mutual este ca o simulare, pentru a se stabili sumele cu care vor contribui fermierii, pe viitor fiind posibil sa se infiinteze mai multe, pentru a acoperi cat mai mult din suprafata Romaniei.
 
„Pot sa fie mai multe fonduri, dar numai sa intruneasca conditiile, adica sa acopere peste 30% din suprafata agricola a Romaniei. Probabil se vor infiinta doua sau trei fonduri mutuale, este important sa se infiinteze mai multe, dar vom urmari. (...) Ne deplasam in teritoriu sa atragem atentia organizatiilor, fermierilor, sa vina sa devina membri ca in termenul de 45 de zile - numai ca Ordonanta a aparut la sfarsitul lunii iunie - sa infiintam structura aceasta a primului fond mutual de asigurare a riscurilor. Sunt receptivi. (...) Doua fonduri mutuale vor fi, probabil. Facem simulari sa vedem cu cat trebuie sa vina fermierii sa contribuie la acest fond, atat pe hectar, cat si pe cap de animal”, a mai afirmat acesta.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h





Sursa foto: www.sxc.hu

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016