Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
4 aspecte de care sa tii cont la infiintarea unei afaceri in domeniul agricol
Sa infiintezi o ferma este un demers de lunga durata, care vine la pachet cu multe provocari. Indiferent ca provii dintr-o familie de fermieri sau de crescatori de animale, ori ca ai ales acest drum din pasiune, in timpul studiilor sau dupa ce ai decis o reconversie profesionala, lansarea propriei ferme poate fi o buna decizie pe termen lung. Exista cativa pasi obligatorii prin care proiectul tau se va transforma in realitate, iar printre conditiile esentiale se numara conceperea unui plan de afaceri solid, dar si alegerea partenerilor potriviti si o buna organizare. Iata mai jos patru sfaturi de care sa tii cont la infiintarea unei afaceri in domeniul agricol si pentru a reusi ca fermier.
Afacerile din domeniul agricol, de la cultivarea de legume si fructe la cresterea animalelor si celelalte sectoare adiacente, nu sunt mai complicate decat in alte industrii. Cel mai complicat este primul pas pe care trebuie sa il faci, trecand de la planificarea afacerii la concretizarea ei. Cel mai probabil, vei avea parte si de esecuri, dar acestea trebuie sa fie lectii despre modul in care afacerea ta isi va dobandi maturitatea. Primele saptamani/ luni pot fi dificile si este posibil sa nu poti avea venituri directe din afacerea agricola. Cere sfatul specialistilor, iar apoi fa propriile alegeri, de la alegerea subsectoarelor de activitate la optiunile de credit pentru afaceri IMM si sistemul de productie.
Fa un plan de afaceri pentru ferma
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
valabila 48h
Planul de afaceri este un document esential pentru demararea unei afaceri agricole. In mod simplificat, un plan de afaceri agricole este un document compus dintr-o parte scrisa care prezinta avantajele proiectului intr-un mod argumentat, precum si o prognoza financiara care evidentiaza nevoia de finantare si potentiala rentabilitate. Planul de afaceri permite astfel antreprenorului sa evalueze viabilitatea financiara a proiectului. De asemenea, acesta permite partenerilor financiari - banci, asociatii - sa afle despre proiect si sa decida daca il finanteaza sau nu. Daca nu esti sigur de unde sa incepi si nu ai facut niciodata un plan de afaceri, exista specialisti la care poti apela, dar si diverse programe online unde gasesti modele de proiecte de business deja concepute.
Fii organizat
Ca in orice afacere, daca ai o ferma, este esential sa fii organizat, de la timpul de lucru la depozitarea uneltelor si echipamentelor si stocarea documentelor. La o ferma, cu cat este mai aglomerat, cu atat riscul de dezorganizare este mai mare. Cu cat sunt mai multe locuri pentru depozitarea echipamentelor mici, cu atat se va pierde mai mult timp in procesul de productie. Ca intr-o casa particulara, totul incepe de la triere, aruncare si reciclare la reorganizare, astfel incat totul sa fie la locul lui. Organizarea trebuie sa vizeze si procesul de productie, astfel incat sa existe un flux continuu. Este nevoie doar de putin timp pentru a pune totul la loc cu precizie si pentru a stoca, sorta si organiza in mod corespunzator materialele, uneltele si documentele de zi cu zi.
Comunicarea interpersonala
Comunicarea este un aspect foarte important intr-o afacere. O buna comunicare este un instrument util de economisire a timpului, un factor care costa. Totusi, comunicarea nu este o abilitate cu care oamenii se nasc, ci una care este dobandita. Asadar, invata sa comunici. Te poti folosi inclusiv de un curs de specializare in acest sens. Comunicarea nu inseamna doar sa stii sa vorbesti, ci si sa asculti si vei vedea cu siguranta o ameliorare in procesul de productie. Investitia va fi minima si vei face economii uriase de timp.
Cei doi autori care formeaza in prezent echipa din spatele acestui website va aduc zilnic cele mai relevante informatii si va mentin conectati la ceea ce conteaza cu adevarat. De la stiri generaliste pana la informatii de nisa, suntem aici pentru a va furniza doar ceea ce conteaza.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura