Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Înmulţirea plantelor prin butaşi

Inmultirea-plantelor-prin-butasi

ce este un butas, cum se face un butas, cum se inmultesc plantele prin butasi, probleme ce apar la butasire. BUTASI SI INMULTIREA PLANTELOR


Butasul este un lastar, un fragment de tulpina sau o frunza, taiat de la o planta matura. Butasul se tine, imediat dupa ce a fost recoltat, ori in apa, ori intr-un ghiveci mic cu un amestec afanat de nisip si turba, sau pamant de frunze. Butasul va dezvolta rapid radacini, dupa care el se planteaza in pamant obisnuit. Dintr-un butas se obtine o planta identica cu cea mama din care a fost prelevat. Astfel, aceasta metoda de inmultire este vegetativa.

Parti din planta din care se obtin butasi

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

In cazul butasirii prin frunze, la plantele cu frunze de dimensiuni mari, este bine sa se fie taiat varful frunzei in forna de V, astfel incat sa ramana doar o mica portiune, de 1-2 cm in varful petiolului. Acest lucru se face pentru a impiedica pierderea apei din butas prin transpiratie.

Probleme ce pot sa apara la butasire


Pamantul in care butasul a fost pus la inradacinat poate sa contina germeni, microbi daunatori plantelor. O parte din cultivatorii de plante recomanda sterilizarea pamantului la cuptor, timp de o jumatate de ora. Metoda nu este cea mai buna, pentru ca in acest fel sunt omorate si bacteriile care ajuta la hranirea plantelor. Solul, pamantul, este un amestec complex de substante minerale, apa si flora microbiana, iar cultivarea unei plante in sol sterilizat este precum cresterea ei intr-un amestec artificial.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.06 din 24 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton