Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Înmulţirea plantelor prin butaşi
ce este un butas, cum se face un butas, cum se inmultesc plantele prin butasi, probleme ce apar la butasire. BUTASI SI INMULTIREA PLANTELOR
Butasul este un lastar, un fragment de tulpina sau o frunza, taiat de la o planta matura. Butasul se tine, imediat dupa ce a fost recoltat, ori in apa, ori intr-un ghiveci mic cu un amestec afanat de nisip si turba, sau pamant de frunze. Butasul va dezvolta rapid radacini, dupa care el se planteaza in pamant obisnuit. Dintr-un butas se obtine o planta identica cu cea mama din care a fost prelevat. Astfel, aceasta metoda de inmultire este vegetativa.
Parti din planta din care se obtin butasi
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
In cazul butasirii prin frunze, la plantele cu frunze de dimensiuni mari, este bine sa se fie taiat varful frunzei in forna de V, astfel incat sa ramana doar o mica portiune, de 1-2 cm in varful petiolului. Acest lucru se face pentru a impiedica pierderea apei din butas prin transpiratie.
Probleme ce pot sa apara la butasire
Pamantul in care butasul a fost pus la inradacinat poate sa contina germeni, microbi daunatori plantelor. O parte din cultivatorii de plante recomanda sterilizarea pamantului la cuptor, timp de o jumatate de ora. Metoda nu este cea mai buna, pentru ca in acest fel sunt omorate si bacteriile care ajuta la hranirea plantelor. Solul, pamantul, este un amestec complex de substante minerale, apa si flora microbiana, iar cultivarea unei plante in sol sterilizat este precum cresterea ei intr-un amestec artificial.
Autor:
Dragos Serban
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 4.06 din 24 voturi
Urmareste-ne pe Google News