Publicat in: Diverse
A crescut numarul bovinelor sacrificate
In vreme ce productia de lapte autohtona scade vertiginos, creste numarul bovinelor sacrificate. Potrivit datelor Institutului National de Statistica (INS), in luna iulie 2013, fata de luna precedenta, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut la toate speciile. De asemenea, comparativ cu luna iulie 2012, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut la toate speciile.
Fata de luna iunie a acestui an, in iulie numarul total de bovine sacrificate a crescut cu 31,5%. De asemenea, greutatea lor in carcasa a crescut cu 34%. In luna iulie 2013, ponderea bovinelor sacrificate in unitatile industriale specializate a fost de 18,3% din totalul sacrificarilor de bovine.

Fata de luna iulie a anului trecut, au fost sacrificate cu 12,7% mai multe bovine. Greutatea acestora in carcasa a sporit, de asemenea, cu 27%.

Statistici porcine, ovine si caprine

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Fata de iulie 2012, in iulie anul curent numarul total de porcine sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 27,4%, respectiv cu 22,3%. Sacrificarile de porcine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 12,1%, respectiv cu 10,9%. Numarul total de ovine si caprine sacrificate si greutatea lor in carcasa au crescut cu 57,3%, respectiv cu 46,0%.

Sacrificarile de ovine si caprine in unitatile industriale specializate si greutatea lor in carcasa au crescut de 4,1 ori, respectiv de 3,3 ori. Numarul total al pasarilor sacrificate si greutatea in carcasa a acestora au crescut cu 11,2%, respectiv cu 13,1%. in unitatile industriale specializate s-au inregistrat cresteri atat la numarul pasarilor sacrificate cat si la greutatea in carcasa a acestora cu 5,0%, respectiv cu 8,4%.

In lunile analizate greutatea medie in carcasa la animalele si pasarile sacrificate, prezinta usoare oscilatii. in perioada iulie 2012 – iulie 2013, cele mai mari cresteri ale greutatii in carcasa s-au inregistrat in lunile decembrie si aprilie la porcine, respectiv la ovine si caprine, cand au loc sacrificarile traditionale ocazionate de sarbatorile de Craciun si Paste.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Productia de carne a Romaniei, in scadere fata de anul trecut
Productia de carne a Romaniei, in scadere fata de anul trecut
Productia de carne a Romaniei a scazut la toate speciile de animale, respectiv ovine, caprine,...
Productia de carne de oaie, capra si bovine, in crestere la finele lui aprilie
Productia de carne de oaie, capra si bovine, in crestere la finele lui aprilie
Productia de carne de bovine, ovine si caprine a fost pe crestere in aprilie 2018, fata de luna...
Productia de carne, in crestere
Productia de carne, in crestere
  Numarul de bovine, porcine, ovine, caprine si pasari sacrificate in abatoare anul trecut a...
Statistici privind productia de carne in luna martie 2013
Statistici privind productia de carne in luna martie 2013
Astfel, in martie 2013, fata de luna precedenta, numarul animalelor si al pasarilor sacrificate a...

Ultima ora

Cum trebuie transportat laptele de la fermă la procesator în siguranță
Cum trebuie transportat laptele de la fermă la procesator în siguranță
  Între momentul mulsului și transformarea în produse lactate finite,...
Adaposturi moderne pentru animale: de ce tot mai multi stapani aleg plexiglasul sau policarbonatul
Adaposturi moderne pentru animale: de ce tot mai multi stapani aleg plexiglasul sau policarbonatul
Plexiglasul si policarbonatul nu sunt doar materiale tehnice, sunt solutii practice si estetice...
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Tot mai multi procesatori si consumatori redescopera beneficiile pasteurizarii la temperaturi...
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton