Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Alimentarea cu energie a serelor din Romania, dupa model olandez

alimentarea-cu-energie-a-serelor-din-romania-dupa-model-olandez

Seful MADR spune ca fermierii romani au costuri prea mari cu asigurarea energiei in sere si ar trebui sa foloseasca tehnologie mai moderna, achizitionata cu fonduri europene.


Prezent la un seminar organizat la ambasada Olandei, Achim Irimesc, ministrul Agriculturii, a declarat ca fermierii romani au costuri foarte mari de productie pentru legumele din sere, pe timpul iernii, in special din cauza cheltuielilor cu energia, precizand in acest sens ca este nevoie sa utilizeze noi tehnologii, care pot fi cumparate cu bani europeni.
 
Romania ar trebui sa beneficieze de experienta fermierilor olandezi, care, cu ajutorul unei tehnologii imbunatatite, au ajuns sa plateasca pentru energie doar 25% din costurile de productie ale legumelor in sere, in timp ce, in Romania, aceste cheltuieli sunt de 75%.
 
„Olanda este principalul investitor in agricultura Romaniei, activand in principal pe partea de productie a laptelui si cu un aport important in tot ceea ce inseamna noi tehnologii, de la cresterea pasarilor la cresterea vacilor de lapte. Speram sa ne sprijine in urmatoarea problema: pe perioada iernii, noi nu reusim sa producem legume in Romania din cauza costurilor foarte mari cu energia, ori solutiile dezvoltate de olandezi permit eficientizarea productiei de legume si pe perioada iernii. Speram sa realizam cu producatorii romani o retehnologizare”, a declarat in acest sens Achim Irimescu.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Acesta a amintit ca exista fonduri europene destinate special pentru acest tip de proiecte, iar olandezii ne-ar putea ajuta sa realizam proiecte prin care sa atragem bani europeni pentru a cumpara tehnologie.
 
„Cei din Olanda, chiar daca nu au clima friguroasa din Romania, au cu energia doar 25% din costurile produselor din sera, iar in Romania aceste costuri sunt de 75%. Romania, care este si aproape de Turcia, are o mare problema pe perioada de iarna sa faca fata concurentei rosiilor din Antalya, unde temperaturile nu scad sub 10 grade niciodata”, a ma spus ministrul .
 
Irimescu a mai aratat ca marii fermieri romani deja au inceput sa vada importanta utilizarii unei tehnologii inalte, adaugand ca si micii fermieri ar trebui sa treaca la o tehnologie imbunatatita, in conditiile in care, in prezent, chiar daca au produse de foarte buna calitate, ei nu reusesc de fiecare data sa respecte standardele de igiena de la nivelul producatorilor mari.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.54 din 13 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016