Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Analisti: Culturile de grau din UE nu au fost afectate de valul de frig

analisti-culturile-de-grau-din-ue-nu-au-fost-afectate-de-valul-de-frig

Analistii ofera vesti bune pentru anul 2021 din punct de vedere al securitatii alimentare si ne arata ca toate culturile de grau din UE nu au fost afectate de valul de frig.


Desi impactul gerului nu va putea fi stabilit in totalitate pana cand culturile vor iesi din iarna, absenta unor pierderi majore in Uniunea Europeana ar putea permite acestei regiuni sa inregistreze o recolta mare de grau in acest an, in special dupa o majorare a suprafetelor insamantate cu grau in Franta, cel mai mare producator din UE.
 
"In Franta, nu ar trebui sa fie un impact semnificativ si de acea ne mentinem prognozele referitoare la randamente decente la culturile de grau", a declarat Vincent Braak, analist la Strategie Grains.
 
La fel ca si alte tari europene, Franta a inregistrat saptamana trecuta temperaturi mai scazute de minus 10 grade Celsius in unele zone, temperaturi care ar putea afecta culturile de grau. Cu toate acestea, rapita insamantata la finele verii si orzul insamantat inainte de venirea iernii sunt expuse unor riscuri mai mari decat graul care este mai rezistent, sustin traderii si analistii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h
Ministerul francez al Agriculturii si-a imbunatatit recent estimarile privind suprafetele insamantate cu grau pentru recolta din 2021, pana la 4,86 milioane hectare, cu 15% mai mult decat anul precedent.
 
In Europa Centrala, zapada a limitat orice efecte negative provocate de temperaturile care au coborat pana la minus 20 de grade Celsius in Germania si Franta. "Gerul este unul aprig dar culturile de grau au, in general, o acoperire buna de zapada in Germania si nu ne asteptam la probleme semnificative. Temperaturi atat de scazute nu sunt neobisnuite, insa in ultimii ani iernile au fost atat de calde incat am uitat ca sunt posibile perioade indelungate de ger", a declarat un analist german.
 
Potrivit estimarilor oficiale publicate in luna decembrie, suprafetele insamantate cu grau in Germania pentru recolta din 2021 au crescut cu 2,7% pana la 2,38 milioane hectare.
 
In Polonia, estimarile oficiale arata ca suprafata insamantata cu grau nu a suferit modificari comparativ cu anul trecut, fiind de aproximativ doua milioane de hectare, dar cu toate acestea analistul Wojtek Sabaranski sustine ca suprafata insamantata ar putea fi putin mai mica pe fondul cresterii suprafetelor insamantate cu rapita si a recoltatului tarziu al porumbului.
 
Vremea mai calda de saptamana aceasta a inlaturat amenintarea imediata a unor pagube provocate de ger in mare parte a Europei, insa analistul Vincent Braak crede ca este posibil sa apara unele pagube in statele baltice.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016