Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANSVSA a descoperit un efectiv de pui de carne contaminat cu Salmonella

ansvsa-a-descoperit-un-efectiv-de-pui-de-carne-contaminat-cu-salmonella

Cu ocazia verificarilor realizate in cadrul programului de control al salmonelozelor zoonotice - boli transmisibile de la animale la om -inspectorii ANSVSA au descoperit la o ferma de pui de carne, un efectiv de 37.000 de pasari, contaminat cu Salmonella enteritidis.


Imediat, inspectorii sanitari veterinari au dispus sacrificarea intregului efectiv, si carnea rezultata, in cantitate de 53 de tone, a fost distrusa.

in ferma respectiva s-au luat masuri de curatenie si dezinfectie, ulterior urmand a fi recoltate probe pentru verificarea eficientei dezinfectie.

Repopularea cu pasari se va face numai in momentul in care analizele de laborator vor arata ca nu mai exista pericol de contaminare.

incepand cu anul 2007, ANSVSA are implementat un program de control al Salmonelelor (agenti patogeni care pot afecta grav sanatatea omului) in efectivele de pasari din tara noastra. Acest program este aprobat si verificat anual de catre Comisia Europeana.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


Precizam ca, inainte de a fi abatorizate, toate efectivele de pui de carne sunt verificate pentru a preintampina o eventuala infectie cu Salmonella. Sacrificarea pasarilor este permisa numai dupa ce buletinele de analiza dovedesc lipsa oricarui pericol pentru sanatatea publica.

Infectiile cu Salmonella sunt printre cele mai raspandite boli de tip alimentar, contaminand omul prin ingestia de mancare sau apa infectata.

Simptomele cele mai frecvente sunt greata, durerile abdominale, diareea si voma. Aceste simptome incep sa-si faca aparitia de obicei la 12-72 de ore dupa ingerarea alimentului contaminat.

Un alt tip de salmonella, mai rar, este cel care da simptome mult mai grave, printre care si febra enterica.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016