Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANSVSA a descoperit un efectiv de pui de carne contaminat cu Salmonella

ansvsa-a-descoperit-un-efectiv-de-pui-de-carne-contaminat-cu-salmonella

Cu ocazia verificarilor realizate in cadrul programului de control al salmonelozelor zoonotice - boli transmisibile de la animale la om -inspectorii ANSVSA au descoperit la o ferma de pui de carne, un efectiv de 37.000 de pasari, contaminat cu Salmonella enteritidis.


Imediat, inspectorii sanitari veterinari au dispus sacrificarea intregului efectiv, si carnea rezultata, in cantitate de 53 de tone, a fost distrusa.

in ferma respectiva s-au luat masuri de curatenie si dezinfectie, ulterior urmand a fi recoltate probe pentru verificarea eficientei dezinfectie.

Repopularea cu pasari se va face numai in momentul in care analizele de laborator vor arata ca nu mai exista pericol de contaminare.

incepand cu anul 2007, ANSVSA are implementat un program de control al Salmonelelor (agenti patogeni care pot afecta grav sanatatea omului) in efectivele de pasari din tara noastra. Acest program este aprobat si verificat anual de catre Comisia Europeana.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h


Precizam ca, inainte de a fi abatorizate, toate efectivele de pui de carne sunt verificate pentru a preintampina o eventuala infectie cu Salmonella. Sacrificarea pasarilor este permisa numai dupa ce buletinele de analiza dovedesc lipsa oricarui pericol pentru sanatatea publica.

Infectiile cu Salmonella sunt printre cele mai raspandite boli de tip alimentar, contaminand omul prin ingestia de mancare sau apa infectata.

Simptomele cele mai frecvente sunt greata, durerile abdominale, diareea si voma. Aceste simptome incep sa-si faca aparitia de obicei la 12-72 de ore dupa ingerarea alimentului contaminat.

Un alt tip de salmonella, mai rar, este cel care da simptome mult mai grave, printre care si febra enterica.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Afaceri in agricultura: 7 idei cu profit garantat in 2021

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Afaceri in agricultura: 7 idei cu profit garantat in 2021".



Forum
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Victor Gh Banța spune: În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de...
21 Aug. 2019 22:13:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Partea exteriorara a florii. ...

Substan?? vegetal? cu ac?iune stimulatoare asupra cre?terii plantelor folosit? pentru a facilita acl ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Afaceri in agricultura: 7 idei cu profit garantat in 2021


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Afaceri in agricultura: 7 idei cu profit garantat in 2021" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016