Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANSVSA a inceput campania de vaccinare antirabica a vulpilor

ansvsa-a-inceput-campania-de-vaccinare-antirabica-a-vulpilor

In acest scop, sunt folosite 24 de avioane utilitare, cu ajutorul carora se imprastie momelile vaccinale.


Zilele trecute, ANSVSA a declansat campania de vaccinare a vulpilor, actiune de amploare, ale carei costuri sunt acoperite in proportie de 75 la suta din fonduri alocate de Comisia Europeana.
 
Fiind vorba de animale salbatice, vaccinarea se efectueaza cu ajutorul unor momeli vaccinale imprastiate pe calea aerului in arealurile populate de vulpi, in acest sens fiind folosite 24 de avioane utilitare.
 
Dupa cum a precizat presedintele ANSVSA, Dumitru Baiculescu, actiunea se inscrie in Programul national privind supravegherea, controlul si eradicarea turbarii la vulpe in Romania, in care este inclus si Programul de monitorizare, control si eradicare a rabiei, care beneficiaza de cofinantare din partea Comisiei Europene.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

Campania se deruleaza pe o perioada de 30 de zile timp in care  cele 24 de avioane vor zbura in fiecare zi de mai multe ori pentru raspandirea momelilor vaccinale antirabice destinate imunizarii vulpilor.
 
Vor fi distribuite din avion 25 de momeli vaccinale pe kilometru patrat, respectandu-se regimul meteorologic, densitatea de distribuire şi rutele de zbor stabilite de catre specialisti.
 
Operatiunea aeriana va fi completata de una terestra, in cadrul careia medicii veterinari din cadrul Directiilor Sanitar Veterinare judetene vor amplasa momeli vaccinale la vizuine.
 
Este interzisa distribuirea vaccinului pe teritorii locuite, in apa, pe drumuri publice sau in apropierea spatiilor locuite din cadrul zonelor vizate. Populatia a fost avertizata  prin distribuirea si afisarea de materiale informative pentru preintampinarea unor eventuale situatii nedorite.
 
Dupa 45 de zile de la finalizarea acestei campanii se va evalua eficienta vaccinarii. In acest sens, se vor efectua examene de laborator din probele prelevate de la animalele recoltate in urma vanatorii, pentru a se determina prezenta anticorpilor antirabici postvaccinali.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016