Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Diverse

Specialistii institutiei recomanda populatiei sa acorde o mai mare atentie modului in care pastreaza sau prepara alimentele si locurilor de unde acestea sunt cumparate, in perioadele cu temperaturi ridicate.
Consumatorilor li se recomanda sa cumpere produse alimentare numai din locuri sau spatii inregistrate sau autorizate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor, pentru ca le ofera garantia unor produse sigure, care sunt controlate sanitar veterinar si pentru siguranta alimentelor si care sunt depozitate in conditii corespunzatoare de temperatura si igiena.
line-height:115%;font-family:" times="">De asemenea, inspectorii din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare si pentru Siguranţa Alimentelor judetene se vor asigura ca agentii economici vor respecta evitarea expunerii la vanzare a produselor de origine animala in locuri si spatii care nu asigura temperaturi adecvate si conditii de igiena corespunzatoare, vor verifica condiţiile de manipulare, depozitare si transport ale produselor de origine animala in toate unitatile autorizate sau inregistrate sanitar veterinar, vor confisca, denatura si distruge produsele de origine animala alterate sau depreciate pe timpul transportului, distributiei, depozitarii sau comercializarii si vor interzice comercializarea si punerea in consum a carnii sau produselor din carne care nu au fost inspectate, stampilate si certificate sanitar veterinar.
Consumatorii pot sesiza autoritatile sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor asupra oricaror abateri din domeniul sigurantei alimentelor, apeland gratuit numarul de telefon - 0800.826.787.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 4.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News