Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

ANSVSA solicitata sa extinda controalele la granita si asupra produselor din UE

ansvsa-solicitata-sa-extinda-controalele-la-granita-si-asupra-produselor-din-ue

Cererea a venit din partea Comisiei de Agricultura din Camera Deputatilor, ai carei membri sustin ca exista si suspiciuni legate de calitatea carnii, mierii sau a legumelor si fructelor provenite din tarile memebre ale Uniunii.


Presedintele ANSVSA, Andrei Butaru, a fost prezentzilele trecute  la sedinta Comisiei pentru agricultura din Camera Deputatilor, unde au fost discutate mai multe aspecte legate de supravegherea si controlul trasabilitatii produselor de origine animala comercializate in supermarketurile locale.
 
Cu aceasta ocazie, deputatii din Comisia pentru agricultura au cerut conducerii Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor sa efectueze controale la frontiera si asupra produselor alimentare provenite din tarile Uniunii Europene, nu doar asupra celor din afara spatiului comunitar, in conditiile in care exista suspiciuni legate de calitatea carnii, mierii sau a legumelor si fructelor provenite din aceste tari.
 
„Exista tot felul de reclamatii ca vin produse proaspete pe care noi le suspectam ca ar fi venit de fapt congelate si pe urma sunt decongelate si vandute drept proaspete in galantarele magazinelor si supermarketurilor. Si, atunci, intrebarea noastra este: Nu controlati nimic? Nu controlam, pentru ca la frontiera cu Ungaria si din interiorul UE nu controlam. Totusi, o saptamana nu poti sa faci ceva? Asa prin sondaj, ne-am hotarat sa luam probe, sa vedem despre ce este vorba...Producatorii de carne de porc au incercat in disperare sa trimita carne fresh in Ungaria si i-au controlat, le-au luat probe si i-au tinut zece zile pana s-a stricat carnea. A doua oara nu au mai venit. Ideea este ca trebuie sa aparam si noi tara, nu numai altii au dreptul si noi, nu!”, a precizat presedintele Comisiei pentru agricultura, Nini Sapunaru.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

De asemenea, Sapunaru a propus efectuarea unor supracontroale si schimbarea inspectorilor din judetele in care se fac controalele la granita cu unii din alte judete, pentru a nu exista suspiciuni ca acestia sunt „mana in mana” cu cei pe care trebuie sa i icontroleze.
 
„Am spus doar atat: mai schimbati pe cei din Constanta si aduceti niste baieti din Iasi si veti vedea ce descopera. Aici, vorbesc mai precis de coruptie. Experienta pe care o am in acest domeniu imi spune ca e bine din cand in cand sa mai trimiti si pe altii in control. Avem informatii si putem demonstra ca se intampla lucruri. Noi, producatori de miere de albine, spunem ca avem concurenta cu mierea de albine din China. Care miere din China, ca e numai zahar si glucoza, dar verifica cineva treaba asta?”, a mai declarat seful Comisiei pentru agricultura.
 
In aceste context, Sapunaru a afirmat ca ANSVSA trebuie sa se autosesizeze in cazurile in care exista suspiciuni, nu sa astepte sa faca un control in urma unei reclamatii. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016