Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Apicultorii cer reducerea TVA la miere pentru a combate evaziunea din sector

apicultorii-cer-reducerea-tva-la-miere-pentru-a-combate-evaziunea-din-sector

Potrivit presedintelui Asociatiei Crescatorilor de albine, aceste demersuri sunt facute de mai bine de 5 ani , insa fara niciun rezultat.


Cu ocazia deschiderii azi a Targului National al Mierii, presedintele Asociatiei Crescatorilor de albine, Ion Fetea, a tinut sa reitereze o solicitatre pe care apicultorii o adreseaza de mai bine de cinci ani autoritatilor, solicitare ce se refera la reducerea TVA pentru miere.
 
Conform declaratiilor facute de Ion Fetea, evaziunea fiscala in sectorul apicol a ajuns la aproape 40 de suta iar singura solutie de a stopa si diminua acest fenomen este reducerea TVA, asa cum s-a procedat si in cazul painii si produselor de panificatie, si asa cum solicita si reprezentantii patronatelor din industria carnii.
 
In plus, masura ar avea ca efect si scaderea preturilor pe piata, ceea ce ar duce la sporirea consumului, in conditiile in care romanii consuma cele mai scazute cantitati de miere dintre toti europenii.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

La deschiderea targului amplasat pe platforma apicola Baneasa, Ion Fetea a declarat in urma cu putin timp ca „in ultimii cinci ani, am facut anual notificari si interventii pentru reducerea TVA la miere, in ideea diminuarii, dar si in ideea cresterii consumului de miere si produse apicole. Avem adrese depuse la minister si ni s-a promis ca atunci cand se va modifica Codul fiscal se va putea lua o astfel de masura. Acum evaziunea fiscala in domeniu a ajuns la 35-40 la suta. Se face evaziune si in sectorul de utilaje si pe ceea ce se vinde la colt de strada sau in targuri de miere. Cred ca ar trebui sa existe o lege, o obligatie, astfel incat toate aceste firme care lucreaza la negru sa nu mai fi interesate sa faca evaziune pentru 9 la suta. Cred ca ar trebui ca toate alimentele sa aiba TVA intre 5 si 9 la suta, iar cele de lux sa fie taxate mult mai mult. Cred ca un nivel de TVA intre 5 si 10 la suta este unul acceptabil, pentru ca 24 la suta este mult prea mult”.
 
Referindu-se apoi si la evenimentul care debuteaza azi, Ion Fetea a mai precizat ca asociatia pe care o conduce sprijina introducerea caselor de marcat la targuri pentru a fiscaliza toate standurile si pentru a putea oferi consumatorilor bonuri de casa.
 
„Noi suntem pentru fiscalizare si in targuri. Toate standurile sa vina cu casa de marcat, sa dea bonuri de casa, inclusiv cei cu utilaje. Noi, combinatul si institutul, venim la targuri cu marfa cu factura, platim impozite si taxe, dar vine unul cu un stup de 200 de lei, fara TVA, pe care noi il vindem cu 320 de lei si niciodata nu vom ajunge sa vindem cum o fac ei. Sunt cazuri cand unii vin la noi la targ, cumpara protofil cu baxurile, care este un medicament pentru albine, si noi nu mai avem la stand, dar il gasesti pe urma la ei, la pret dublu, dar fara acte. Este o mare problema. Am vorbit cu Ministerul Finantelor pentru a fiscaliza aceste targuri. Noi avem case de marcat, surse de curent, tot ce ne trebuie. Fie ca este persoana fizica, fie juridica, ar trebui sa ne supunem toti unor rigori fiscale, pentru ca altfel ei se dezvolta si noi sucombam” a declarat in acest sens Ion Fetea.
 
Targul National al Mierii va fi deschis de azi , incepant cu ora 10.00 pana duminica la ora 18.00, la standuri participand peste 100 de producatori din toata tara.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016