Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Apicultorii preconizeaza mari pierderi din cauza vremii nefavorabile
Ploile si frigul au impiedicat albinele sa iasa din stupi, iar productia de miere va fi una scazuta, ceea ce va duce la cresterea preturilor.
Crescatorii de albine se plang ca 2014 este cel mai prost an dintr-o lunga perioada de timp, vremea extrem de capricioasa dandu-le cu totul planurile peste cap si afectand sserios productia de miere.
Acestia spun ca nu atat ploile din ultimele doua luni ci in special frigul, au impiedicat albinele sa mai iasa din stup, apicultorii ajungand in situatia nemaiintalnita de multi dintre ei de a hrani albinele in stupi cu apa cu zahar.
„De mult nu ne-am mai confruntat cu o asatfel de situatie, sa fin nevoiti sa hranim albinele in aceasta perioada. Au mai fost ani slabi, dar ca acesta nu am mai avut de mult. Albinele, fie nu pot iesi din stupi din cauza frigului si ploii, fie ies dar nu au ce sa culeaga, tot din cauza vremii foarte capricioase” spune unul dintre apicultori.
In consecinta, si productia de miere va fi una foarte scazuta in acest an, iar crescatorii vor fi nevoiti sa creasca preturile pentru a mai reduce din pierderi. Chiar si asa, majoritatea preconizeaza pierderi foarte mari.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
„Oricat am creste pretul, pierderile sunt foarte mari, pentru ca mierea va fi putina. Iar un pret exagerat de mare ii va tine la distanta si pe cumparatori, asa ca situatia este una dramatica pentru noi. Un apicultor care traieste din apicultura si a avut un venit modest si acum nu mai are acest venit, plus cheltuielile, iese in pierdere. Aşa ceva nu am mai avut niciodata. Nu neaparat ploaia e de vina, ci frigul pentru ca nu ies albinele din stup. Suntem pe 27 iunie şi inca nu a fost deloc cules” spune si Lazar Tibor, un alt apicultor.
Nici apicultorii care au plecat in pastorala nu vor iesi in castig, intrucat si in alte zone ala tarii vremea a fost la fel de neprielnica.
Primele semne de ingrijorare au venit de la crescatorii de albine inca din cursul lunii trecute, cand acestia anuntau ca deja era compromisa productie de miere de salcam si isi puneau speranta in indreptarea vremii pentru ca macar celelalte soiuri de mere sa fie salvate.din pacate nu s-a intamplat asa, iar de anul viitor vom cumpara miere autohtona mai scumpa, daca nu cumva acest produs va deveni chiar o raritate pe rafturi.
Autor:
Catalin Adrian Tintareanu
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News