Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

APPR: Romania cultiva mult porumb, dar productivitatea lasa de dorit

appr-romania-cultiva-mult-porumb-dar-productivitatea-lasa-de-dorit

Asociatia Producatorilor de Porumb din Romania (APPR) arata ca tara noastra cultiva cel mai mult porumb din Europa, dar productivitatea lasa de dorit si poate fi imbunatatita.


"In ultimul deceniu, Romania a avut 4,9 tone la hectar la aceasta cultura, fata de 11 tone in Spania, 10 tone in Italia, 9 tone in Franta, competitorul nostru direct, daca pot sa spun asa, al doilea mare producator din Europa. Asadar, putem spune ca exista un decalaj tehnologic urias", a spus Cristina Cionga, la o conferinta.
 
Ea a subliniat ca Asociatia "Mandru ca sunt fermier" are doua componente de baza. Astfel, o componenta este reprezentata de "o cercetare in camp: o retea independenta de testare a hibrizilor, soiurilor si produselor de protectia plantelor, mai nou, si a altor solutii de digitalizare pentru agricultura". A doua componenta, foarte transparenta, este cea de advocacy, dialog civil, "care urmareste ceea ce se intampla la Bucuresti si la Bruxelles in legislatia legata de politicile publice din domeniul agriculturii si incearca sa o imbunatateasca".
 
"Asadar, pentru a face eficiente aceste doua lucruri, asociatia s-a dezvoltat foarte mult si-a dezvoltat foarte mult comunicarea in ideea de a ajunge nu neaparat doar la fermieri, dar si la publicul larg pentru a vorbi despre ceea ce inseamna agricultura in societatea romaneasca, ceea ce inseamna agricultura in societatea europeana in general si care sunt nevoile de dezvoltare. Nu in ultimul rand, incercam sa ajungem si la cei care sunt acum in formare, in universitatile tehnice de agricultura din toata tara", a adaugat Cionga.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
Aceasta a atras atentia ca "o mare problema este legislatia".

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016