Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Aproape 3.000 de hectare de terenuri agricole din Romania gazduiesc parcuri fotovoltaice

aproape-3000-de-hectare-de-terenuri-agricole-din-romania-gazduiesc-parcuri-fotovoltaice

Comparativ cu suprafata totala a terenurilor destinate culturilor agricole, procentul este unul neinsemnat.


Prezent la un targ de specialitate pe tema energiei si eficientei, Zoltan Nagy membru in Comitetul de Reglementare al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei a vorbit despre parcurile fotovoltaice infiintate in Romania si despre suprafetele agricole pe care acestea le ocupa.
 
Acesta a precizat ca gradul de ocupare a terenurilor agricole din Romania prin fotovoltaice este redus, de cel mult 2.500 - 3.000 hectare, fapt ce nu influenteaza aproape deloc productia agricola.
 
„Daca vorbim strict de fotovoltaic, un impact foarte mare si un grad de ocupare foarte mare a trenurilor agricole prin fotovoltaice nu s-a intamplat in Romania. Momentan, avem in jur de o mie doua sute si ceva de MW instalati in fotovoltaice, ce inseamna maximum 2.500 — 3.000 de hectare ocupate. Comparand cu cateva milioane de hectare de terenuri agricole pe care le avem — si din cate stiu eu chiar si terenuri agricole nelucrate sunt peste un milion de hectare — nu cred ca se simte. Dar, strict din punct de vedere tehnic, nu este normal sa construim parcuri fotovoltaice undeva departe de orase, pe terenuri agricole, departe de locurile de consum, pentru ca prin transport avem pierderi in retea, pierderi pentru care se acorda certificate”m a declarat Zoltan Nagy, citat de Agerpres.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Acesta a mai adaugat ca in prezent se mai construiesc parcuri fotovoltaice pe terenuri agricole doar pentru ca au mai fost solicitari de acordare de licenta pentru parcuri fotovoltaice construite pe terenuri scoase din circuitul agricol in 2015, caz in care s-a acordat licenta de producator, dar nu si acreditare pentru schema de sprijin.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton