Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
Aproximativ 120 de producatori, prezenti la editia de primavara a Targului National al Mierii
Romanii consuma, in medie, 500-550 de grame de miere pe locuitor pe an, un consum in crestere fata de acum 10 ani.
Asociatia Crescatorilor de Albine din Romania organizeaza anual, pe platforma apicola Baneasa din Bucuresti, doua editii ale Targului National al Mierii, aceasta fiind prima editie din acest an.
Conform organizatorilor, aproximativ 120 de apicultori din toata tara participa la editia de primavara a Targului National al Mierii, care a debutat vineri, 16 martie 2018, si se va incheia duminica, 18 martie.
Targul National al Mierii reprezinta cel mai important eveniment de profil din Capitala şi este deja un eveniment traditional care se bucura de o foarte buna participare, atat din partea consumatorilor de produse apicole cat si din partea apicultorilor ca participanti sau expozanti, a procesatorilor din domeniul apicol, precum si a reprezentantilor din cadrul asociatiilor apicole.
„Prin organizarea acestui targ ne dorim ca de fiecare data sa crestem cat mai mult interesul pentru albina, apicultura si produsele stupului, data fiind importanta acestui sector pentru agricultura, mediu, sanatate si o alimentatie echilibrata”, sustin organizatorii.
Romania produce, in medie, 20.000 de tone de miere anual, clasandu-se pe locul patru in Europa, iar efectivele au atins, in anul 2015, un varf de 1,47 milioane de familii de albine. La nivel national, sunt inregistrati in jur de 40.000 de apicultori, peste 60% dintre acestia fiind membrii ACA, cu un efectiv de 900.000 de familii de albine.
Potrivit ACA, in ultimii doi-trei ani, consumul de miere a inregistrat o crestere de 15%, pana la 550 de grame pe locuitor pe an, insa si in aceste conditii Romania se afla tot in sfarsitul clasamentului, la nivel european.
Datele statistice arata ca romanii consuma, in medie, 500-550 de grame de miere pe locuitor pe an, un consum in crestere fata de acum 10 ani, dar de 3-4 ori mai putin comparativ cu cele doua kilograme consumate in Germania sau 1,5 kilograme in Olanda si Belgia.
Conform organizatorilor, aproximativ 120 de apicultori din toata tara participa la editia de primavara a Targului National al Mierii, care a debutat vineri, 16 martie 2018, si se va incheia duminica, 18 martie.
Targul National al Mierii reprezinta cel mai important eveniment de profil din Capitala şi este deja un eveniment traditional care se bucura de o foarte buna participare, atat din partea consumatorilor de produse apicole cat si din partea apicultorilor ca participanti sau expozanti, a procesatorilor din domeniul apicol, precum si a reprezentantilor din cadrul asociatiilor apicole.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Pasii catre o afacere de succes Berea Artizanala
Stiati ca romanii sunt printre cei mai mari consumatori de bere la nivel mondial Cu cei 85 de litri cap de locuitor an ne situam pe un „onorabil” loc 8 in Europa si pe locul 12 in clasamentul mondial liderii fiind cehii 142 de litri urmati de austrieci 105 litri si de nemti 104 litri Piata autohtona a berii...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
„Prin organizarea acestui targ ne dorim ca de fiecare data sa crestem cat mai mult interesul pentru albina, apicultura si produsele stupului, data fiind importanta acestui sector pentru agricultura, mediu, sanatate si o alimentatie echilibrata”, sustin organizatorii.
Romania produce, in medie, 20.000 de tone de miere anual, clasandu-se pe locul patru in Europa, iar efectivele au atins, in anul 2015, un varf de 1,47 milioane de familii de albine. La nivel national, sunt inregistrati in jur de 40.000 de apicultori, peste 60% dintre acestia fiind membrii ACA, cu un efectiv de 900.000 de familii de albine.
Potrivit ACA, in ultimii doi-trei ani, consumul de miere a inregistrat o crestere de 15%, pana la 550 de grame pe locuitor pe an, insa si in aceste conditii Romania se afla tot in sfarsitul clasamentului, la nivel european.
Datele statistice arata ca romanii consuma, in medie, 500-550 de grame de miere pe locuitor pe an, un consum in crestere fata de acum 10 ani, dar de 3-4 ori mai putin comparativ cu cele doua kilograme consumate in Germania sau 1,5 kilograme in Olanda si Belgia.
Autor:
Panait Elena
Newsletter gratuit
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News