Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Arabidopsis thaliana - planta cobai pe campul de lupta

arabidopsis-thaliana-planta-cobai-pe-campul-de-lupta

arabidopsis thaliana, planta modificata genetic pentru detectarea minelor antipersonal


O companie de biotehnologie din Danemarca intentioneaza crearea unei plante modificate genetic, care ar putea deveni folositoare in detectarea minelor antipersonal. Arabidopsis thaliana, unul din "cobaii" obisnuiti ai laboratoarelor de biotehnologie din intreaga lume, isi inroseste frunzele la detectarea substantelor din preajma unei mine.

Arabidopsis thaliana ar putea insemna salvarea pentru mii de civili nevinovati


Proiectul a fost initiat de compania Aresa Biodetection, si se spera ca in cativa ani cercetarile sa fie incheiate cu succes.

„Suntem entuziasmati de acest proiect, desi se afla inca intr-un stadiu incipient. Are un potential remarcabil” a declarat Simo Oestergaard, director executiv al companiei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


Planta modificata genetic, Arabidopsis thaliana, a fost „programata” sa isi schimbe culoarea in momentul in care radacinile acesteia se afla in contact cu dioxidul de azot (NO2), substanta gazoasa care se degaja in preajma incarcaturii explozive a minelor.

Dupa 3-6 saptamani de la insamantarea acestei plante peste campurile de mine, plantele aflate deasupra minelor isi schimba culoarea in rosu. Procesul se datoreaza antocianilor prezenti in mod natural in planta, pigmenti datorita carora frunzele isi transforma culoarea toamna. Cercetatorii au adaugat o gena care permite plantei sa activeze producerea de antociani in prezenta dioxidului de azot.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 3.75 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton