Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Argentina vinde grau modificat genetic Braziliei

argentina-vinde-grau-modificat-genetic-braziliei

O companie din Argentina a primit acordul pentru plantarea de grau modificat genetic si deja a gasit un client pentru acesta in Brazilia.


Argentina a aprobat soiul de grau modificat genetic HB4, rezistent la seceta, dezvoltat de firma de biotehnologie Bioceres SA, au anuntat miercuri guvernul de la Buenos Aires si compania Bioceres, ceea ce face din Argentina prima tara din lume care aproba productia comerciala a unui soi de grau modificat genetic.
 
Nicio tara nu si-a dat acordul pentru importul de produse modificate genetic, iar Bioceres a precizat ca va incepe sa promoveze HB4 dupa ce acesta va fi autorizat la import de Brazilia, cea mai mare destinatie pentru graul argentinian.
 
In timp ce alte culturi precum porumbul sau soia boabe au fost deja modificate genetic pentru a imbunatati randamentele sau a rezista la daunatori, graul modificat genetic nu a fost aprobat pana acum in nicio tara pentru productia comerciala din cauza ingrijorarilor consumatorilor. Graul este utilizat in primul rand pentru consumul uman.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h
Anul trecut aproximativ 45% din cele 11,3 milioane de tone de grau recoltate in Argentina au fost livrate Braziliei.
 
"Am solicitat guvernului sa ne ofere informatii suplimentare pentru ca nicio tara nu permite importul de grau modificat genetic", a precizat Gustavo Idigoras, presedintele CIARA CEC, camera exportatorilor de cereale din Argentina.
 
Statele europene au pareri impartite fata de organismele modificate genetic, chiar daca acestea sunt cultivate pe scara larga in America si Asia. In ultimii ani, in Uniunea Europeana doar patru OMG-uri au fost autorizate pentru cultura, insa doar unul singur mai este cultivat si in prezent, si anume soiul de porumb MON810.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016