Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Asociatiile producatorilor agricoli, asteptate la Ministerul Agriculturii pentru discutii pe marginea noului PNDR

asociatiile-producatorilor-agricoli-asteptate-la-ministerul-agriculturii-pentru-discutii-pe-marginea-noului-pndr

Primele dezbateri au loc chiar astazi si vor continua pana pe data de 23 ianuarie.


Astazi debuteaza o noua runda de discutii pe marginea noului PNDR si a legislatiei din sectorul agricol, de aceasta data, invitati la discutiile care au loc la sediul MADR fiind reprezentantii asociatiilor profesionale din agricultura.
 
Primele dezbateri din aceasta noua runda au loc chiar astazi, cand la sediul ministerului sunt asteptati sa soseasca presedintele Ligii Asociatiilor Producatorilor Agricoli, Laurentiu Baciu, presedintele ProAgro, Alex Jurconi si presedintele Asociatiei Crescatorilor de Albine, Ioan Fetea.
 Un punct important al discutiilor se refera la fondurile europene nerambursabile disponibile prin PNDR 2014-2020 pentru scurtarea lantului de productie, de la producator la consumator. In acest scop, au fost alocate sume importante in PNDR 2014-2020, pentru finantarea proiectelor implementate de asociatiile de producatori si cooperativele agricole.
 
Pe agenda discutiilor care au avut loc pana acum s-au aflat, printre altele, impozitul agricol si acciza la palinca, conform declaratiilor ministrului agriculturii, Daniel Constantin.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Asociatia Comunelor a cerut ca impozitul agricol sa poata fi platit la primarii, iar ministrul Daniel Constantin a precizat ca se cauta solutii alaturi de Ministerul Finantelor in vederea solutionarii favorabile a acestei solicitari.
 
Totodata, se cauta o solutie pentru eliminarea accizei la palinca, astfel incat micii producatori sa nu mai plateasca taxe la fel de mari ca si marii operatori economici. In prezent exista un proiect legislativ in Parlament, care ar rezolva temporar problema accizei la palinca, insa este nevoie de modificarea, in acest an, a unui regulament european, pentru reducerea poverii fiscale care afecteaza micii producatori de palinca.
 
Codul Fiscal al Romaniei prevede ca pentru tuica si rachiu din fructe, realizate in propria gospodarie si destinate consumului propriu, producatorii sa plateasca o acciza de 1.000 de euro la hectolitru de alcool pur.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016