Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Atentie la pesticidele din fructele si legumele turcesti

atentie-la-pesticidele-din-fructele-si-legumele-turcesti

Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor anunta ca, la inceputul lunii februarie, un transport de 3.342 de kg de pere din Turcia a fost depistat cu depasiri valoarea pentru pesticidele Carbendazim si Benomyl. Ca urmare, a fost declansata alerta prin sistemul SRAFF si produsele au fost sechestrate in vederea trimiterii spre distrugere.


Inspectorii ANSVSA au constatat ca, de fapt a fost distrusa doar cantitatea de 2.977 de kg, diferenta de 365 de kg fiind trimisa spre comercializare. Ca urmare, unitatea de depozitare a fost sanctionata contraventional cu amenda in valoare de 6.000 de lei si au fost anuntate organele de politie. Trimiterea spre comercializare a perelor din respectivul transport face obiectul unei cercetari judiciare in momentul de fata.

In aceeasi perioada, inspectorii ANSVSA au depistat un transport de 6.100 de kg de ardei capia rosu, insotit de un buletin de analiza emis de catre laboratorul EuroLab Bulgaria, care arata depasiri ale limitelor admise pentru pesticidul Formetanat. ANSVSA a declansat alerta prin sistemul SRAFF si s-a luat masura distrugerii intregii cantitati de produs.

Toate aceste actiuni au fost intreprinse de catre ANSVSA si continua sa se desfasoare, pentru a proteja siguranta alimentara a consumatorilor romani si europeni.

Autoritatea mai mentioneaza ca acestea nu au fost singurele cazuri de fructe si legume importate din Turcia, cu depasiri ale concentratiei de pesticide.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h


La sfarsitul lunii noiembrie a anului trecut, conducerea ANSVSA a dispus intensificarea controalelor, la nivel national, pentru legumele si fructele provenite din sau cu origine Turcia.

Decizia a fost luata in urma unor repetate constatari ale depasirilor limitelor maxime admise de reziduuri de pesticide.

O alta masura necesara aplicata a fost aceea de prelevare a probelor din legumele si fructele din Turcia in vama sau la depozitul de destinatie, cu interdictia de a comercializa aceste produse pana la sosirea buletinului de analiza.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016