Avantaje pentru crescatorii de animale din zonele montane
Publicat la data de 22 Oct. 2013 in:
Diverse Statelor membre ale Uniunii Europene pot sa ofere subventii specifice in vederea mentinerii productiei de lapte in zonele caracterizate de constrangeri naturale specifice, inclusiv in zonele de munte, a afirmat comisarul european pentru agricultura, Dacian Ciolos.
Potrivit acestuia, in baza noilor dispozitii privind platile directe, statele membre pot decide sa ofere agricultorilor plati legate de constrangeri naturale precum si sprijin cuplat facultativ, pentru a directiona ajutorul catre zonele defavorizate.
Noile norme privind dezvoltarea rurala permit statelor membre sa elaboreze programe specifice pentru a aborda provocari specifice, inclusiv productia de lapte in zonele defavorizate. Nivelul ajutorului pentru investitiile din agricultura in zonele defavroizate poate fi majorat cu 20%.
De asemenea, a mai explicat Dacian Ciolos, producatorii de lapte din zonele montane pot primi o plata care sa reflecte pierderile de venituri si costurile suplimentare pe care le presupune producerea laptelui in regiunile respective.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
Oferta Speciala
valabila 48h
Noul regulament privind calitatea a introdus termenul de 'produs montan' ca mentiune de calitate facultativa, pentru a oferi producatorilor din zonele de munte un avantaj calitativ la comercializarea produselor lor si pentru a reduce riscurile de confuzie in randul consumatorilor in ceea ce priveste originea produselor.
Renuntarea la cotele de lapte ii va afecta pe producatorii din zonele montane
Comsiarul european pentru agricultura a oferit aceste explicatii in urma unei interpelari a europarlamentarului Viorica Dancila, care a cerut Comisiei explicatii privind protejarea agricultorilor din regiunile de munte, defavorizate si ultraperiferice, astfel incat sa se poata evita fenomenul de renuntare la cresterea animalelor.
"In contextul eliminarii sistemului de cote pentru lapte, care va afecta intreaga piata europeana a laptelui, producatorii din aceste zone sunt cel mai grav afectati, deoarece oportunitatile de crestere rezultate in urma liberalizarii nu pot fi valorificate in aceste regiuni", avertizeaza Viorica Dancila.
Eurodeputata argumenteaza ca agricultura practicata in aceste regiuni contribuie in mod semnificativ la conservarea si protejarea peisajului rural si a biodiversitatii, precum si la limitarea pericolelor naturale, constituind baza pentru o dezvoltare regionala de succes, fara de care alte domenii economice, in special turismul, nu se pot dezvolta.
In interpelarea sa, Viroica Dancila evidentiaza si faptul ca productiile de lapte sunt mult mai mari in aceste regiuni decat in regiunile situate in locuri mai favorabile si reprezinta cea mai importanta ramura a productiei agricole.