Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Diverse

La finele saptamanii trecute, Ministerul Agriculturii a inmanat primele 13 atestate in acest sens.
In cursul acestui an, MADR, Ministerul Sanatatii si ANPC au elaborat un ordin comun care reglementeaza conditiile pe care trebuie sa le indeplineasca operatorii din sectorul alimentar ce produc si comercializeaza produse alimentare conform retetelor consacrate romanesti. Produsele astfel fabricate sunt considerate produse de calitate, cu o compozitie imbunatatita, garantate de MADR si a caror calitate este constanta la nivel national.
Conform documentului, reteta consacrata reprezinta produsul alimentar romanesc fabricat cu respectarea compozitiei utilizate cu mai mult de 30 de ani inainte de data intrarii in vigoare a Ordinului privind atestarea produselor alimentare obtinute conform retetelor consacrate romanesti, la care operatorii din sectorul alimentar adera voluntar in vederea inregistrarii.
La sfarsitul saptamanii trecute, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a inmanatprimele 13 atestate pentru produse obtinute dupa retete consacrate, unor producatori din industria de morarit-panificatie si din industria carnii.
Astfel presedintele Angst, Sorin Minea, a primit atestatele pentru sapte retete consacrate precum crenvursti cu carne de vita, jambon afumat fara os, ciolan presat, cabanos, muschi file afumat, parizer si salam Torpedo, iar directorul general al Rompan Proiect Service, Aurel Popescu, a intrat in posesia atestatelor pentru sase retete consacrate, respectiv paine alba cu cartofi, paine cu secara, paine semialba cu cartofi, paine neagra cu cartofi, franzela Bucuresti si impletitii suprapusi.
Aurel Popescu a subliniat ca se asteapta ca in perioada urmatoare sa apara si produse din lapte realizate dupa retete consacrate. La randul sau, Sorin Minea a mentionat ca se asteapta sa existe tentative din partea unor producatori de a incerca sa se inscrie cu retete consacrate, dar care sa nu le respecte ulterior, insa acestia vor fi depistati.
Atestatul de produs alimentar obtinut conform retetei consacrate romanesti este valabil pe toata perioada in care operatorul indeplineste criteriile si cerintele care au stat la baza acordarii acestuia. Toate produsele atestate astfel vor fi etichetate cu logo-ul Reteta consacrata.
Conform documentului, reteta consacrata reprezinta produsul alimentar romanesc fabricat cu respectarea compozitiei utilizate cu mai mult de 30 de ani inainte de data intrarii in vigoare a Ordinului privind atestarea produselor alimentare obtinute conform retetelor consacrate romanesti, la care operatorii din sectorul alimentar adera voluntar in vederea inregistrarii.
La sfarsitul saptamanii trecute, Daniel Constantin, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, a inmanatprimele 13 atestate pentru produse obtinute dupa retete consacrate, unor producatori din industria de morarit-panificatie si din industria carnii.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural
Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Astfel presedintele Angst, Sorin Minea, a primit atestatele pentru sapte retete consacrate precum crenvursti cu carne de vita, jambon afumat fara os, ciolan presat, cabanos, muschi file afumat, parizer si salam Torpedo, iar directorul general al Rompan Proiect Service, Aurel Popescu, a intrat in posesia atestatelor pentru sase retete consacrate, respectiv paine alba cu cartofi, paine cu secara, paine semialba cu cartofi, paine neagra cu cartofi, franzela Bucuresti si impletitii suprapusi.
Aurel Popescu a subliniat ca se asteapta ca in perioada urmatoare sa apara si produse din lapte realizate dupa retete consacrate. La randul sau, Sorin Minea a mentionat ca se asteapta sa existe tentative din partea unor producatori de a incerca sa se inscrie cu retete consacrate, dar care sa nu le respecte ulterior, insa acestia vor fi depistati.
Atestatul de produs alimentar obtinut conform retetei consacrate romanesti este valabil pe toata perioada in care operatorul indeplineste criteriile si cerintele care au stat la baza acordarii acestuia. Toate produsele atestate astfel vor fi etichetate cu logo-ul Reteta consacrata.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 4 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News