Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Care sunt traderii de cereale aflati in vizorul Consiliului Concurentei

care-sunt-traderii-de-cereale-aflati-in-vizorul-consiliului-concurentei

In contextul pretului scazut la cereale din aceasta vara, mai multe voci i-au acuzat pe traderii de cereale ca s-au inteles in privinta preturilor derizorii pe care le practica. Recent, la Fundulea, insusi presedintele Traian Basescu a pomenit, intr-un discurs, "speculatiile" care au loc pe piata cerealelor.


Pe data de 14 august, premierul Victor Ponta ii ceruse ministrului agriculturii sa verifice existenta unor posibile practici anticoncurentiale pe piata cerealelor

Institutia a fost sesizata si ancheta a demarat. Potrivit unui comunicat al Consiliului Concurentei, au fost efectuate inspectii inopinate la 12 sedii si puncte de lucru ale principalelor companii active pe piata comercializarii cerealelor din Bucuresti si din tara, a anuntat joi autoritatea. Inspectiile s-au desfasurat in cadrul investigatiei declansate de Consiliul Concurentei privind o posibila intelegere anticoncurentiala pentru fixarea preturilor la achizitia cerealelor. Companiile inspectate sunt: Agricover, Alfred C. Toepfer, Ameropa, Brise Agricultura, Brise Group, Bunge, Cargill, Glencore, Nidera, United Grain.
 
"La declansarea acestei investigatii am tinut cont de specificul si sezonalitatea sectorului: avand in vedere perisabilitatea produselor si lipsa posibilitatilor de depozitare la dispozitia producatorilor mici si mijlocii, este mult mai probabil ca o intelegere anticoncurentiala intre comercianti sa fie pusa in practica in aceasta perioada, cand oferta de cereale este mare. In pregatireainvestigatiei am colaborat cu mai multe institutii ale statului si am organizat cu minutiozitate inspectiile desfasurate la nivel national" a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.
 
Documentele si declaratiile ridicate in cadrul acestor inspectii se afla in analiza autoritatii romane de concurenta, in cadrul procedurilor specifice investigatiei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h
 
In situatia in care Consiliul Concurentei va constata incalcarea regulilor de concurenta, companiile implicate risca amenzi de pana la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, companiile care coopereaza cu autoritatea de concurenta, in cadrul programului de clementa, pot obtine imunitate la amenda sau reduceri substantiale ale amenzilor. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton