Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Presedintele Traian Basescu acuza Guvernul si speculantii de pe piata cerealelor

presedintele-traian-basescu-acuza-guvernul-si-speculantii-de-pe-piata-cerealelor

Agricultura are o importanta strategica si nu trebuie lasata doar pe umerii agricultorilor. Aceasta este declaratia presedintelui Traian Basescu care a fost prezent, miercuri, la Fundulea, la un eveniment organizat de Procera.


"Imi este cunoscuta marea problema a producatorilor agricoli: desi avem o productie foarte mare, anul acesta producatorii nu pot beneficia de certificatele de depozit, ceea ce ii obliga sa vanda acum productia de grau, in conditiile in care doar 4-5 firme straine fac achizitiile (...) Pare a fi un subiect de care trebuie sa se ocupe Consiliul Concurentei", a declarat Traian Basescu. 
 
Acesta i-a acuzat in mod direct pe traderi ca speculeaza si au marje de profit foarte mari. 
 
"Aproape m-a revoltat urmatorul lucru: am vazut achizitie de grau 650-675 de lei pe tona, vanduta in Egipt cu 197 de euro pe tona. Oare aceasta cartelizare nu ar trebui observata si de Guvern? 50 de euro la tona diferenta la achizitie si vanzare pe piata egipteana", a mai declarat presedintele, care a acuzat Guvernul ca "nu a facut ce trebuia sa faca pentru agricultori". 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h
Potrivit unui comunicat al Ministerului Agriculturii, schema de garantare a certificatelor de depozit pentru seminte de consum a fost functionala din anul 2009 pana in aprilie 2013, cand a fost suspendata. 
 
Depozitarii licentiati beneficiari ai schemei au emis un numar de 1.187 de certificate de depozit, aferent unei cantitati de seminte de consum de 1,644 mil. tone, avand o valoare actualizata la data curenta de 1.408 mil. lei. Potrivit MADR, schema de garantare a certificatelor de depozit a avut un grad de eficienta redus, dat fiind faptul ca din productia de cereale si oleaginoase de 73 de milioane de tone obtinute in perioada de aplicare a fost acoperita prin certificate de depozit o cantitate de 1,644 milioane de tone. 
 
Ministerul Agriculturii precizeaza ca "nivelul de finantare de la buget a schemei a fost stabilit prin OG nr.7/2009 la un plafon de 42 milioane lei, suma care nu a fost asigurata in totalitate nici in toamna anului 2009, nici in anii 2010, respectiv 2011, fapt ce nu este imputabil actualei guvernari, ci fostelor Guverne". 
 
"In acest sens, nu putem fi de acord cu afirmatiile privind sabotarea agricultorului roman, ci mai degraba raspunsuri pe aceste subiecte ar trebui solicitate inclusiv fostului Presedinte al Comisiei pentru Acordarea Licentelor de Depozit pentru Seminte de Consum. In cursul anului 2012 au fost evaluate rezultatele aplicarii schemei, inclusiv in vederea completarii plafonului de finantare", se mai arata in comunicatul MADR. 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016