Autor: AgroRomania.ro
Publicat in: Diverse

ANSVSA a a anuntat finalizarea alertei privind suspiciunea contaminarii unei cantitati de aproximativ 700 kg carne de mici cu Salmonella. Reprezentantii Autoritatii spun ca nu a existat niciun pericol, susa (tulpina) identificata neprezentand pericol pentru sanatatea populatiei.
Analizele pentru tipizare, realizate de Institutul de Igiena si Sanatate Publica din Bucuresti, au aratat ca serotipurile de Salmonella depistate de laboratorul din cadrul DSVSA Prahova nu sunt patogene si nu prezinta risc pentru sanatatea publica.
Cantitatea de produs retinuta oficial de catre inspectorii sanitari veterinari, conform procedurilor, pana la sosirea buletinului de confirmare emis de Laboratorul National de Referinta, va fi returnat la producator unde va fi supus unui tratament termic sub supraveghere sanitara veterinara, care sa garanteze distrugerea Salmonellei.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci
Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Obiectul alertei l-a constituit o cantitate de 840 de kg de mici din carne de pui, din care a fost retinuta intr-o prima etapa o cantitate de 205 kg, aflata pe stoc la depozitul din judetul Prahova.
In timpul desfasurarii alertei s-a constatat, ca urmare a stabilirii trasabilitatii, ca 635 de kg din produsul respectiv a fost distribuit in 24 de judete. Din aceasta cantitate, inspectorii sanitari veterinari au identificat si retinut oficial 526 de kg, din depozitele si unitatile de comercializare din judetele: Alba, Arad, Arges, Bacau, Bistrita-Nasaud, Botosani, Braila, Buzau, Bihor, Bucuresti, Calarasi, Cluj, Constanta, Harghita, Dolj, Hunedoara, Maramures, Galati, Neamt, Suceava, Iasi, Prahova, Salaj, Satu-Mare si Timis.
Verificarile, efectuate la unitatea de procesare din judetul Neamt, au indicat faptul ca materia prima nu provenea din Romania. Operatorul economic a informat furnizorul, iar restul de materie prima existenta in stoc a fost dirijat spre procesare termica, conform procedurii aplicabile in cazul depistarii tulpinilor nepatogene de Salmonella spp. in alimente.
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News