Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Carnea de mici contaminata cu Salmonella nu prezenta niciun pericol pentru consumatori

carnea-de-mici-contaminata-cu-salmonella-nu-prezenta-niciun-pericol-pentru-consumatori

ANSVSA a a anuntat finalizarea alertei privind suspiciunea contaminarii unei cantitati de aproximativ 700 kg carne de mici cu Salmonella. Reprezentantii Autoritatii spun ca nu a existat niciun pericol, susa (tulpina) identificata neprezentand pericol pentru sanatatea populatiei.


Analizele pentru tipizare, realizate de Institutul de Igiena si Sanatate Publica din Bucuresti, au aratat ca serotipurile de Salmonella depistate de laboratorul din cadrul DSVSA Prahova  nu sunt patogene si nu prezinta risc pentru sanatatea publica.
 
Cantitatea de produs retinuta oficial de catre inspectorii sanitari veterinari, conform procedurilor, pana la sosirea buletinului de confirmare emis de Laboratorul National de Referinta, va fi returnat la producator unde va fi supus unui tratament termic sub supraveghere sanitara veterinara, care sa garanteze distrugerea Salmonellei.
 
Obiectul alertei l-a constituit o cantitate de 840 de kg de mici din carne de pui, din care a fost retinuta intr-o prima etapa o cantitate de 205 kg, aflata pe stoc la depozitul din judetul Prahova.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h
In timpul desfasurarii alertei s-a constatat, ca urmare a stabilirii trasabilitatii, ca 635 de kg din produsul respectiv a fost distribuit in 24 de judete. Din aceasta cantitate, inspectorii sanitari veterinari au  identificat si retinut oficial 526 de kg, din depozitele si unitatile de comercializare din judetele: Alba, Arad, Arges, Bacau, Bistrita-Nasaud, Botosani, Braila, Buzau, Bihor, Bucuresti, Calarasi, Cluj, Constanta, Harghita, Dolj, Hunedoara,  Maramures, Galati, Neamt, Suceava, Iasi, Prahova, Salaj, Satu-Mare si Timis.
 
Verificarile, efectuate la unitatea de procesare din judetul Neamt, au indicat faptul ca materia prima nu provenea din Romania. Operatorul economic a informat furnizorul, iar restul de materie prima existenta in stoc a fost dirijat spre procesare termica, conform procedurii aplicabile in cazul depistarii tulpinilor nepatogene de Salmonella spp. in alimente.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016