Carnea de mici contaminata cu Salmonella nu prezenta niciun pericol pentru consumatori
Publicat la data de 19 Iun. 2013 in:
Diverse ANSVSA a a anuntat finalizarea alertei privind suspiciunea contaminarii unei cantitati de aproximativ 700 kg carne de mici cu Salmonella. Reprezentantii Autoritatii spun ca nu a existat niciun pericol, susa (tulpina) identificata neprezentand pericol pentru sanatatea populatiei.
Analizele pentru tipizare, realizate de Institutul de Igiena si Sanatate Publica din Bucuresti, au aratat ca serotipurile de Salmonella depistate de laboratorul din cadrul DSVSA Prahova nu sunt patogene si nu prezinta risc pentru sanatatea publica.
Cantitatea de produs retinuta oficial de catre inspectorii sanitari veterinari, conform procedurilor, pana la sosirea buletinului de confirmare emis de Laboratorul National de Referinta, va fi returnat la producator unde va fi supus unui tratament termic sub supraveghere sanitara veterinara, care sa garanteze distrugerea Salmonellei.
Obiectul alertei l-a constituit o cantitate de 840 de kg de mici din carne de pui, din care a fost retinuta intr-o prima etapa o cantitate de 205 kg, aflata pe stoc la depozitul din judetul Prahova.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online
Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...
Oferta Speciala
valabila 48h
In timpul desfasurarii alertei s-a constatat, ca urmare a stabilirii trasabilitatii, ca 635 de kg din produsul respectiv a fost distribuit in 24 de judete. Din aceasta cantitate, inspectorii sanitari veterinari au identificat si retinut oficial 526 de kg, din depozitele si unitatile de comercializare din judetele: Alba, Arad, Arges, Bacau, Bistrita-Nasaud, Botosani, Braila, Buzau, Bihor, Bucuresti, Calarasi, Cluj, Constanta, Harghita, Dolj, Hunedoara, Maramures, Galati, Neamt, Suceava, Iasi, Prahova, Salaj, Satu-Mare si Timis.
Verificarile, efectuate la unitatea de procesare din judetul Neamt, au indicat faptul ca materia prima nu provenea din Romania. Operatorul economic a informat furnizorul, iar restul de materie prima existenta in stoc a fost dirijat spre procesare termica, conform procedurii aplicabile in cazul depistarii tulpinilor nepatogene de Salmonella spp. in alimente.