Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Cascavalul de Saveni, trimis la Bruxelles pentru a obtine protectie la nivelul UE

cascavalul-de-saveni-trimis-la-bruxelles-pentru-a-obtine-protectie-la-nivelul-ue

E vorba de un produs obtinut dupa o metoda de tip gospodaresc, bazata pe o reţeta transmisa din generatie in generatie si de prelucrare a laptelui de vaca crud provenit din arealul geografic delimitat.


Pe langa cele 4 produse romanesti recunoscute si inregistrate la nivel european -  Magiunul de prune de Topoloveni (Indicatie Geografica Protejata), Salamul de Sibiu (Indicatie Geografica Protejata), Novac afumat din Tara Barsei (Indicatie Geografica Protejata), Telemea de Ibanesti (Denumire de Origine Protejata) si cele doua produse care se afla in analiza la Comisia Europeana - Carnati de Plescoi (Indicatie Geografica Protejata) si Scrumbie de Dunare afumata (Indicatie Geografica Protejata), un alt produs romanesc a trecut etapa opozitiei nationale si a fost transmis la Bruxelles, in vederea inregistrarii si dobandirii protectiei la nivelul Uniunii Europene ca Indicatie Geografica Protejata.
 
Este vorba de produsul Cascavalul de Saveni, produs obtinut dupa o metoda de tip gospodaresc, bazata pe o reteta transmisa din generatie in generatie si de prelucrare a laptelui de vaca crud provenit din arealul geografic delimitat.
 
Cascavalul de Saveni este o branza maturata cu pasta oparita avand o consistenta semitare. Acest sortiment de cascaval se obtine din lapte de vaca crud, prin coagularea enzimatica cu cheag si prelucrarea conform unei metode specifice zonei.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - GHID PRACTIC - Cultivarea legumelor in sistem ecologic


Afacere pe timp de criza Castiga 27 500 euro an din cultivarea legumelor ecologice A produce legume in sistem de agricultura ecologica a practica agricultura ecologica inseamna inainte de toate a produce SANATATE Indiferent ce tip de om de afaceri sunteti exclusiv pragmatic sau preocupat si de caracterul benefic al produselor sale ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Potentialul gastronomic si natural al Romaniei, pus in valoare de Politica Agricola Comuna prin politica de calitate, constituie un element important pentru cresterea valorii adaugate a produselor agroalimentare, valorificarea zestrei locale, crearea de locuri de munca si dezvoltarea zonelor rurale.

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Cascavalul de Saveni, trimis la Bruxelles pentru a obtine protectie la nivelul UE
Rating:
Nota: 4.75 din 2 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Newsletter gratuit
Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri".



Forum
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Victor Gh Banța spune: În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de...
21 Aug. 2019 22:13:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Proces natural sau provocat de inlaturare a frunzelor unor plante de cultura ajunse la maturitate, p ...

Planta aromatica bienala cu tulpina de 60-100 cm ramificata. Fructifica numai in al doilea an de veg ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016