Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ce a discutat ministrul Daea cu comisarul european responsabil pentru Mediu, Afaceri Maritime si Pescuit

ce-a-discutat-ministrul-daea-cu-comisarul-european-responsabil-pentru-mediu-afaceri-maritime-si-pescuit

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, l-a primit zilele trecute pe Karmenu Vella, comisarul european responsabil pentru Mediu, Afaceri Maritime si Pescuit. Alaturi de delegatia comisarului european s-au aflat si oficiali ai Reprezentantei Comisiei Europene in Romania.


Subiectele abordate in cadrul intalnirii au vizat pescuitul sustenabil in Marea Neagra – prioritatile pentru anul 2018, obiectivele Romaniei pentru viitoarea Politica Comuna in domeniul pescuitului, aspectele privind sistemul de control al pescuitului, implementarea Planului de Actiune pentru reformarea acestui sistem, implementarea FEPAM post 2020 – elemente de pozitie ale Romaniei.
 
Cu ocazia intalnirii, ministrul Agriculturii a enumerat cateva din prioritatile tarii noastre pentru anul 2018, printre acestea regasindu-se si atragerea celorlalte state riverane Marii Negre in activitatile comune de inspectie, control si supraveghere, continuarea misiunilor comune de inspectie si control Romania – Bulgaria, respectarea nivelului de cote alocate, pe specii, evaluarea stocurilor in colaborare cu Institutul de Cercetare-Dezvoltare Marina Grigore Antipa, actiuni permanente de inspectie, control si supraveghere.
 
De asemenea, ministrul Petre Daea a aratat ca printre obiectivele Romaniei pentru viitoarea Politica Comuna in domeniul Pescuitului se regasesc modernizarea si cresterea capacitatii flotei de pescuit la Marea Neagra.  
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Comisarul Vella a afirmat ca una dintre problemele deosebite cu care se confrunta Uniunea Europeana este acvacultura, in sensul ca se importa 60% din pestele aflat pe piata, 32% provine din pescuit si doar 8% din acvacultura.
 
In acest sens, s-a realizat un studiu de catre expertii europeni, privind alimentele care provin din mari si oceane pentru Europa, iar acest studiu a aratat ca trebuie sa avem mai putin peste pescuit si mai mult din acvacultura.
 
Astfel, comisarul si-a manifestat aprecierea fata de pozitia Romaniei privind dezvoltarea acvaculturii, tinand sa reitereze sprijinul sau. Romania considera ca pentru urmatoarea perioada, acvacultura trebuie sa beneficieze de fonduri consistente si de cresterea intensitatii sprijinului pentru acest tip de proiecte.
 
Problemele sensibile privind pasarile ihtiofage (cormoranii) reprezinta o situatie cu care se confrunta mai multe tari din UE, printre care si Romania. Comisarul European a precizat ca exista directiva habitate si pasari care protejeaza aceste animale, dar, in general, directivele permit derogari, astfel incat tarile membre sa poata revizui planurile lor de management pentru cormorani si astfel sa se poata lua masuri pentru a asigura viabilitatea fermelor piscicole din zonele respective. 
 
In cadrul intalnirii au fost abordate si elemente de pozitie ale Romaniei pentru sectorul de pescuit si acvacultura in ce priveste cadrul financiar multianual post 2020. In acest context, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale a precizat ca solicitam asigurarea aceluiasi nivel de finantare acordat in actuala perioada de programare, dorim cresterea valorii adaugate in sector prin utilizarea fondurilor europene si simplificarea procedurilor privind implementarea tehnica si financiara a acestora.
 
Comisarul ne-a asigurat ca exista deschidere din partea Comisiei Europene pentru valorificarea oportunitatilor pe care Marea Neagra le ofera. Astfel, se doreste imbunatatirea stocului, protejarea mediului si promovarea cresterii albastre - dezvoltarea durabila a intregului sector marin şi maritim. In ceea ce priveste calcanul, se lucreaza la un plan multianual de management ce va viza toate tarile riverane.  
 
Cu privire la implementarea unei agende comune maritime a Marii Negre, va avea loc la Burgas o intalnire la care sunt convocati toti ministrii din UE. Referitor la programul operational, Comisarul a salutat progresele realizate de tara noastra si totodata indeamna la mentinerea dinamicii acestui sector.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 4.5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016