Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ce masuri au fost discutate la reuniunea ministrilor agriculturii de la Paris
La dezbateri a participat si o delagatie a Romaniei, condusa de ministrul Achim Irimescu, care a prerzentat un rezumat al discutiilor, odata revenit in tara.
Reuniunea a avut ca scop analizarea oportunitatilor si provocarilor cu care se confrunta, la nivel mondial, agricultura si sectorul alimentar, discutiile vizand in mod deosebit identificarea unor politici adecvate menite sa gestioneze vulnerabilitatile si sa maximizeze oportunitatile de dezvoltare, un accent deosebit fiind pus pe sprijinirea fermelor competitive si durabile.
In acest sens, tintele viitoarelor politici ale OCDE in domeniul agriculturii si industriei alimentare vor urmari o coerenta crescuta cu toate celelalte masuri din economie (dezvoltarea, comertul, schimbarile climatice, securitatea alimentara si volatilitatea preturilor, investitiile, ocuparea fortei de munca in domeniul agricol, cercetare-dezvoltare-inovare si utilizarea de tehnologii avansate, etc), o transparenta mai mare in ceea ce priveste obiectivele si beneficiarii vizati, sa fie pragmatice si orientate catre rezultate clare, sa fie adaptate (flexibile) la modificarile care pot interveni in economie, sa respecte normele, obligatiile si relatiile multilaterale dintre state si, nu in ultimul rand, sa fie echitabile pentru state si pentru actorii implicati in sectorul agricol.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
Participarea delegatiei Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale la aceasta Reuniune este deosebit de importanta, aderarea Romaniei la OCDE reprezentand un obiectiv strategic al politicii externe romanesti, fiind inclus in programul de guvernare 2013-2016.
Astfel, ministrul Achim Irimescu a avut o intalnire oficiala cu Secretarul General Adjunct al OCDE, Mari Kiviniemi, cu care au fost discutate modalitatile de consolidare a relatiei Romaniei cu OCDE si agenda viitoarei vizite in Romania a oficialului OCDE, programata pentru luna iunie 2016. A avut loc si o intalnire informala cu Kanayo F. Nwaanze, presedintele Fondului International pentru Dezvoltarea Agriculturii (IFAD) si cu reprezentantul Organizatiei Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO).
De asemenea, in marja Reuniunii ministeriale, Achim Irimescu a avut o serie de intalniri oficiale, dar si informale cu ministrii agriculturii si sefii de delegatii din USA, Israel, Franta, Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, Japonia, Australia, Noua Zeelanda, Canada, Slovenia si Argentina, precum si cu comisarul european pentru agricultura si dezvoltare rurala, Phil Hogan, in vederea sustinerii aderarii Romaniei la OCDE, dar si a continuarii si dezvoltarii relatiilor bilaterale din domeniul agricol cu aceste state.
Ministrul Achim Irimescu a avut o intalnire cu ministrul ucrainian al agriculturii cu care a discutat dezvoltarea relatiilor bilatetrale in domeniul agriculturii dintre cele doua state.
Cooperarea Romaniei pe linia politicilor agricole cu OCDE a facut de asemenea subiectul unor discutii ample cu directorul Directiei OCDE pentru Agricultura si Comert, Ken Ash.
Romania a reiterat, in anul 2012, intentia de aderare la organizatie printr-o scrisoare adresata Secretarului General al OCDE, Angel Gurria, de catre premierul roman. In prezent, Romania detine calitatea de stat cu statut special de observator in cadrul OCDE.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 3 voturiIdei de afaceri in agricultura