Publicat in: Diverse
Ce subiecte de interes s-au discutat la Conferinta Nationala a Agricultorilor
Evenimentul a avut loc la finele saptamanii trecute şi a reunit fermieri din toate judetele tarii, oficiali din Parlamentul Romaniei din Comisiile pentru Agricultura din Camera Deputatilor si Senat, precum si membri ai Guvernului si ai Corpului Diplomatic.
Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Achim Irimescu, a participat in 18 mai 2016 la Conferinta Nationala a Agricultorilor – 2016, cu tema S.O.S. – Sprijiniti Agricultura Romaniei. Evenimentul a fost organizat de Liga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania – LAPAR şi a reunit fermieri din toate judetele tarii, oficiali din Parlamentul Romaniei din Comisiile pentru Agricultura din Camera Deputatilor si Senat, precum si membri ai Guvernului si ai Corpului Diplomatic.
 
In cadrul conferintei au fost dezbatute foarte multe subiecte de interes pentru fermieri, in special cele legate de subventiile acordate de Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura– platile directe, plata pe inverzire, Ajutoarele Nationale Tranzitorii, legea privind vanzarea terenurilor agricole, cercetarea, simplificarea birocratiei pentru cresterea absorbtiei fondurilor europene etc.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Un aspect deosebit ridicat de presedintele Comisiei de Agricultura şi Camera Deputaţilor, Nini Sapunaru, a vizat importanţa dialogului continuu pe care autoritatile statului trebuie sa il aiba cu reprezentanţii fermierilor.
 
In discursul sau, ministrul Achim Irimescu a explicat greselile din sistem, din cauza carora fermierii nu au putut accesa toate fondurile europene ce le-au fost alocate si care nu au permis realizarea platilor pentru fermieri la timp.
 
Ministrul a subliniat ca vina este impartita intre APIA si MADR pentru ca elaborarea actelor legislative a fost facuta cu intarziere dar si demersurile pentru contractarea modului de plati au fost facute foarte tarziu.
 
„Deşi situatia s-a imbunatatit mult in ultima perioada, nu pot sa ma declar multumit. In 2015 am pierdut un miliard de euro si avem penalizari de 800 de milioane, din fonduri europene, este vina noastra. Daca am fi avut banii astia sa ii investim in agricultura,  rezultatele s-ar vedea”.
 
Ministrul a afirmat ca simplificarea procedurilor pentru cresterea absorbtiei fondurilor europene constituie un proces continuu: „Sunt foarte receptiv la toate propunerile pertinente care vin din partea beneficierilor si a potentialilor beneficiari pentru reducerea birocratiei in special la gestionarea fondurilor europene, care sa permita accelerarea implementarii noilor programe de finantare din domeniile dezvoltare rurala si pescuit”, a adaugat ministrul Irimescu.
 
O alta tema abordata de ministrul Agriculturii a vizat situatia statiunilor de cercetare si planurile de a le reuni sub un management comun in cadrul unui Institut National de Cercetare care va urmari dinamizarea activitatii de cercetare si transferul mai rapid al rezultatelor cercetare catre fermieri, ca beneficiari direcţi.
 
Ministrul a vorbit si despre promovarea produselor agroalimentare romanesti, avand ca obiectiv protectia producatorilor si a consumatorilor romani, mentionand rolul deosebit de important pe care il are Autoritatea Naţionala Sanitara Veterinara si pentru Siguranţa Alimentelor in ceea ce priveste verificarile in posturile de inspectie la frontiera si in punctele finale de import.

Votati articolul

Rating:
Nota: 3.92 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

ANSVSA: Targurile de animale nu se deschid
ANSVSA: Targurile de animale nu se deschid
Cu toate acestea, redeschiderea targurilor nu s-a putut infaptui din cauza pestei micilor...
APIA: Toate platile ANT au fost deja autorizate
APIA: Toate platile ANT au fost deja autorizate
Cu toate acestea, din cand in cand, fermierii le mai atrag atentia reprezentantilor APIA...
MADR: Registrul online privind circulatia si destinatia terenurilor agricole situate in extravilan
MADR: Registrul online privind circulatia si destinatia terenurilor agricole situate in extravilan
In acest sens, aplicatia ofera posibilitatea initierii procedurilor prevazute de Legea nr....
MADR: Schema de energie se prelungeste
MADR: Schema de energie se prelungeste
Noul termen limita pentru depunerea proiectelor este 15 ianuarie 2024.   "Deja...

Ultima ora

Ferma piscicola sustenabila: ce ai de facut pentru o afacere in acvacultura
Ferma piscicola sustenabila: ce ai de facut pentru o afacere in acvacultura
Iata pasii principali si ce resurse sunt necesare pentru a infiinta o ferma de...
21 de Plante aromatice: De la remedii naturale la retete delicioase
21 de Plante aromatice: De la remedii naturale la retete delicioase
Multe dintre acestea au si proprietati medicinale, fiind folosite pentru ceaiuri, tincturi sau...
Glicina in gradina: Cum sa cresti si sa ingrijesti glicina ca un expert
Glicina in gradina: Cum sa cresti si sa ingrijesti glicina ca un expert
Plantare si ingrijire   Glicina este o planta cataratoare spectaculoasa, apreciata...
Cat costa un roi de albine cu stup?
Cat costa un roi de albine cu stup?
Factori care influenteaza pretul unui roi de albine Pretul unui roi de albine poate varia...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton