
clasificarea legumelor in functie de familia botanica: solanacee, umbelifere, crucifere, malvacee, composite, leguminoase, poligonacee
Plantele legumicole se clasifica in functie de specie si de incadrarea in familiile botanice, sau in functie de partea lor comestibila. Astazi, va prezint legumele impartite pe familii botanice.
* Solanaceae: Rosiile, ardeii grasi, ardeii iuti, gogosarii, vinetele, cartofii
* Liliaceae: Ceapa, usturoiul, prazul, sparanghelul
* Cruciferae: varza alba, varza rosie, varza creata, varza de Bruxelles, gulia, conopida, varza de Pekin, ridichea, hreanul, cresonul
* Umbeliferae: morcovul, pastarnacul, patrunjelul, telina, mararul, leusteanul, hasmatuchi, feniculul
* Leguminosae: fasolea, mazarea, soia
* Cucurbitaceae: castravetele, dovlecelul, pepenele galben, pepenele verde, dovleacul, dovelecelul patison
* Chenopodiaceae: sfecla rosie, spanacul, loboda
* Compositae: salata, tarhonul, anghinarea, andiva
* Polygonaceae: stevia, macrisul, reventul
* Malvaceae: bama
* Labiatae: cimbrul, cimbrisorul, busuiocul, magheranul
* Convolvulaceae: batatul
* Agaricaceae: ciupercile cultivate
* Solanaceae: Rosiile, ardeii grasi, ardeii iuti, gogosarii, vinetele, cartofii
* Liliaceae: Ceapa, usturoiul, prazul, sparanghelul
* Cruciferae: varza alba, varza rosie, varza creata, varza de Bruxelles, gulia, conopida, varza de Pekin, ridichea, hreanul, cresonul
* Umbeliferae: morcovul, pastarnacul, patrunjelul, telina, mararul, leusteanul, hasmatuchi, feniculul
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran
Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu" Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
* Leguminosae: fasolea, mazarea, soia
* Cucurbitaceae: castravetele, dovlecelul, pepenele galben, pepenele verde, dovleacul, dovelecelul patison
* Chenopodiaceae: sfecla rosie, spanacul, loboda
* Compositae: salata, tarhonul, anghinarea, andiva
* Polygonaceae: stevia, macrisul, reventul
* Malvaceae: bama
* Labiatae: cimbrul, cimbrisorul, busuiocul, magheranul
* Convolvulaceae: batatul
* Agaricaceae: ciupercile cultivate
Autor: AgroRomania.ro
Votati articolul
Nota: 4.26 din 37 voturi
Urmareste-ne pe Google News