Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Colaborare romano-daneza in domeniul cresterii porcilor
Petre Daea, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, l-a primit miercuri pe ambasadorul Regatului Danemarcei in Romania, Karsten Vagn Nielsen. Ambasadorul a fost insotit de seful Sectiei Comerciale din cadrul Ambasadei Danemarcei, precum si de reprezentantul unui grup de companii cu o experienta vasta in administrarea de productii de porci la scara larga.
In cadrul intalnirii, ministrul Petre Daea a afirmat ca Romania a obtinut performante deosebite in producerea cerealelor, situandu-se pe locul I la suprafata cultivata cu porumb in Europa si avand o vasta experienta in cresterea suinelor. De altfel, de-a lungul timpului, fermierii romani au dobandit experienta, s-au dotat tehnic, astfel ca randamentele au crescut de la an la an, ceea ce creeaza premisele sporirii efectivelor de porci.
In acelasi timp, ministrul a evidentiat ca este momentul sa ne gandim cum sa dezvoltam partea de reproductie, astfel incat sa avem materialul biologic din Romania, in conditii de maxima securitate. „Suntem deschisi oportunitatilor de investitii straine si, mai ales, dorim sa facilitam parteneriate agricole de toate tipurile, de la sectorul cresterii animalelor, pana la procesarea de produse”, a precizat ministrul Petre Daea.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
Un alt subiect discutat in cadrul intalnirii l-a constituit pesta porcina africana, investitorii danezi aratandu-se preocupati de riscurile pe care aceasta boala le implica.
Din acest punct de vedere, ministrul Petre Daea i-a asigurat pe oaspetii danezi ca sistemul sanitar veterinar din Romania este foarte bine pus la punct, autoritatile actionand foarte bine si prompt la primul caz semnalat la Satu Mare. Ministrul a aratat ca Romania a fost libera de pesta porcina africana pana in 31 iulie 2017, cand a fost confirmat primul focar la porcii domestici din gospodariile populatiei, la periferia municipiului Satu-Mare, aflat la granita cu Ucraina, stat unde boala evolueaza din anul 2012, atat la porcii domestici, cat si la porcii mistreti. Pe data de 1 august 2017 a mai fost confirmat un al doilea focar secundar, iar de atunci situatia este stabila in privinta acestei boli, neinregistrandu-se niciun focar nou.
Totodata, ministrul a explicat ca imediat dupa aparitia suspiciunii de pesta porcina africana, autoritatile veterinare judetene, impreuna cu celelalte autoritati teritoriale implicate in controlul bolii, au aplicat masurile necesare pentru stoparea bolii, asa cum prevede legislatia europeana de profil, transpusa in legislatia nationala si a activat planul de contingenta national pentru pesta porcina africana.
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiIdei de afaceri in agricultura