Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Colaborare romano-daneza in domeniul cresterii porcilor

colaborare-romano-daneza-in-domeniul-cresterii-porcilor

Petre Daea, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, l-a primit miercuri pe ambasadorul Regatului Danemarcei in Romania, Karsten Vagn Nielsen. Ambasadorul a fost insotit de seful Sectiei Comerciale din cadrul Ambasadei Danemarcei, precum si de reprezentantul unui grup de companii cu o experienta vasta in administrarea de productii de porci la scara larga.


In introducere, ambasadorul a facut o prezentare a investitiilor daneze de pe piata romaneasca, o parte dintre acestea aflandu-se de mai multi ani in tara noastra si dezvoltandu-se in toata aceasta perioada. De asemenea, ambasadorul a mentionat ca Romania are un potential foarte mare in domeniul agriculturii, subliniind in acelasi timp ca investitorii danezi care activeaza pe piata din Romania vor continua investitiile in tehnologie si know-how pentru a dezvolta companiile si a deveni mai profitabile de la an la an.
 
In cadrul intalnirii, ministrul Petre Daea a afirmat ca Romania a obtinut performante deosebite in producerea cerealelor, situandu-se pe locul I la suprafata cultivata cu porumb in Europa si avand o vasta experienta in cresterea suinelor. De altfel, de-a lungul timpului, fermierii romani au dobandit experienta, s-au dotat tehnic, astfel ca randamentele au crescut de la an la an, ceea ce creeaza premisele sporirii efectivelor de porci.
 
In acelasi timp, ministrul a evidentiat ca este momentul sa ne gandim cum sa dezvoltam partea de reproductie, astfel incat sa avem materialul biologic din Romania, in conditii de maxima securitate. „Suntem deschisi oportunitatilor de investitii straine si, mai ales, dorim sa facilitam parteneriate agricole de toate tipurile, de la sectorul cresterii animalelor, pana la procesarea de produse”, a precizat ministrul Petre Daea.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Un alt subiect discutat in cadrul intalnirii l-a constituit pesta porcina africana, investitorii danezi aratandu-se preocupati de riscurile pe care aceasta boala le implica.
 
Din acest punct de vedere, ministrul Petre Daea i-a asigurat pe oaspetii danezi ca sistemul sanitar veterinar din Romania este foarte bine pus la punct, autoritatile actionand foarte bine si prompt la primul caz semnalat la Satu Mare. Ministrul a aratat ca Romania a fost libera de pesta porcina africana pana in 31 iulie 2017, cand a fost confirmat primul focar la porcii domestici din gospodariile populatiei, la periferia municipiului Satu-Mare, aflat la granita cu Ucraina, stat unde boala evolueaza din anul 2012, atat la porcii domestici, cat si la porcii mistreti. Pe data de 1 august 2017 a mai fost confirmat un al doilea focar secundar, iar de atunci situatia este stabila in privinta acestei boli, neinregistrandu-se niciun focar nou.
 
Totodata, ministrul a explicat ca imediat dupa aparitia suspiciunii de pesta porcina africana, autoritatile veterinare judetene, impreuna cu celelalte autoritati teritoriale implicate in controlul bolii, au aplicat masurile necesare pentru stoparea bolii, asa cum prevede legislatia europeana de profil, transpusa in legislatia nationala si a activat planul de contingenta national pentru pesta porcina africana.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016