Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Conceptul de ‘drona’ in agricultura

conceptul-de-drona-in-agricultura

Dronele sunt avioane de dimensiuni mici si foarte mici, fara pilot, care sunt fabricate din polistiren, si pana de curand, erau folosite doar de armata. Recent, a inceput sa se extinda utilizarea lor in mai multe domenii, si bineinteles si in agricultura. Aceste avionase ar putea produce schimbari revolutionare in agricultuta, dupa cum relateaza un cercetator american.


Ele pot fi utile, mai ales in mediul rural, unde ofera o monitorizare corecta a culturilor, ajuta la administrarea pesticidelor si astfel pot ridica randamentul culturilor.

Dronele furnizeaza imagini foarte detaliate a suprafetelor arabile cultivate datorita faptului ca pot zbura ieftin la altitudini mici. Imaginile inregistrate de drone, ajuta agricultorul sa-si adapteze tratamentele cu pesticide la cerintele reale din camp si sa identifice diferentele subtile in productivitatea solului, afirma Chris Anderson, directorul executiv al companiei 3D Robotics.

O data cu lucrarile automatizate ale culturilor, suprafete agricole destul de intinse pot fi lucrate de un personal mai restrans, si astfel culturile nu mai pot fi monitorizate foarte corect, de exemplu nu se observa, mai de aproape, inaltimea plantelor sau culoarea solului, in acest fel rezultand si o productivitate mai mica. „Pe vremea cand fermierii lucrau parcele mai mici, acestea puteau fi observate printr-o simpla plimbare - dar acum, cand o suprafata de cateva zeci de hectare se poate lucra cu doar 2-3 persoane si o serie de utilaje performante, nu mai e cazul. Astfel, fermierii nu sunt constienti de conditia culturilor si solului pe suprafete mari din ferma, iar deciziile privind tratamentele se iau ca si cum toata suprafata ar fi uniforma. De exemplu, aplica tratamentul anti-fungic pe toata suprafata lucrata in luna iunie, stiind ca perioada tipica pentru aparitia mucegaiului este luna iulie, indiferent daca cultura este infestata sau nu”, mai relateaza Chris Anderson.

Astfel de probleme, ar putea fi rezolvate cu ajutorul dronelor, care nu necesita costuri ridicate. Acestea pot zbura deasupra terenurilor agricole, fara ca proprietarul sa aiba nevoie de nici un fel de autorizatie.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze


Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...

Oferta Speciala
valabila 48h


Dronele propuse de Anderson, se pot fabrica din spuma poliuretanica ieftina, pot fi pilotate de un sistem automatizat tot ieftin, echipamentele de fotografie pot fi alese si acestea ieftine, deci per total este un concept ieftin.
Dronele pot stoca coordonatele GPS pentru fiecare poza pe care o fac, astfel dupa prelucrare, fermierul poate avea o imagine de ansamblu a terenului si poate identifica mai eficient problemele.




Sursa foto: www.sxc.hu
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016