Publicat in: Diverse
Concursul  GastroPan de anul viitor va avea loc la sfarsitul lunii martie
Concursurile GastroPan sunt grupate in 3 sectiuni competitionale, in cadrul carora juriul selecteaza lucrarile care vor primi trofeele Painea Anului 2019 si Tortul Anului 2019.
 Cea mai mare competitie dedicata promovarii inovatiilor si a talentelor din industria de panificatie, cofetarie si HoReCa se va desfasura in perioada 28-30 martie 2019 la Arad, in cadrul expozitiei GastroPan, iar concursurile vor aduce impreuna cei mai talentati brutari, cofetari si bucatari autohtoni, care isi vor demonstra maiestria in fata unui juriu format din specialisti.
 
Conform unui comunicat al organizatorilor, concursurile GastroPan sunt grupate in 3 sectiuni competitionale (Panificatie, Cofetarie, Gastronomie), in cadrul carora juriul selecteaza lucrarile care vor primi trofeele Painea Anului 2019 si Tortul Anului 2019. Inscrierile la Concursurile GastroPan 2019 se fac pana pe 28 februarie.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Juriul care numeste castigatorii concursurilor GastroPan este format din experti de talie mondiala, membrii asociatiilor de specialitate, castigatori ai concursurilor si olimpiadelor importante din lume. Lucrarile expuse urmeaza o tematica propusa de asociatiile de specialitate din Romania si de specialistii premiati la concursurile internationale, oferind o perspectiva asupra a ceea ce inseamna cu adevarat talentul, experienta si expertiza.
 
La Cofetarie, la categoria Tortul Anului 2019 s-au inscris cofetari din toata tara care deja pregatesc si perfectioneaza retetele,  tematica acestei categorii fiind torturile dietetice. Pentru castigarea trofeului, concurentii vor fi provocati sa dezvolte gusturi originale, creative si delicioase. Pe latura artistica, tematica impusa de membrii juriului pentru categoria Creatie artistica din pasta de zahar va fi Frumusetea Provance-lui vazuta de artistul cofetar. La categoria Creatie artistica din ciocolata, tematica creatiilor va fi la libera alegere a participantilor, singurul criteriu fiind sa fie realizata din ciocolata.
 
La Panificatie-Patiserie, atat brutarii artizani, cat si producatorii industriali de paine vor avea sansa de a castiga trofeul Painea Anului 2019, in doua categorii diferentiate in functie de cantitatea produsa si metodele de fabricatie - artizanale sau industriale.
 
Tematica painilor artizanale va fi Traditie si provocari in secolul 21. In cadrul aceleiasi sectiuni, Panificatie-Patiserie, concurentii se vor intrece in obtinerea celor mai bune produse de patiserie pentru generatia Millenials din mediul urban, precum si in crearea de piese artistice din aluat de panificatie pe tematica Vesnicia s-a nascut la sat.
 
Sectiunea Gastronomie a Concursurilor GastroPan cuprinde doua categorii: Platouri culinare reci (in care se poate intrece individual sau in echipa) si Sculptura in legume si fructe. Concurentii categoriei Platouri culinare reci vor avea sarcina de a pregati un platou festiv, un preparat traditional romanesc si un desert de restaurant, iar concurentii cu un spirit artistic mai dezvoltat isi pot intrece talentele la categoria Sculptura in legume si fructe, unde vor trebuie sa prezinta o piesa cu tematica Pasari si flori.

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Producatorii de panificatie, amendati de ANSVSA
Producatorii de panificatie, amendati de ANSVSA
In cursul lunii ianuarie 2022, au fost efectuate 5.930 de controale in unitatile din industria...
18 iunie este Ziua Gastronomiei Durabile
18 iunie este Ziua Gastronomiei Durabile
Decizia ONU recunoaste gastronomia ca fiind "o expresie culturala legata de diversitatea...
Participanti din 22 de tari la expozitia internationala GastroPan
Participanti din 22 de tari la expozitia internationala GastroPan
Expozitia Internationala GastroPan - cel mai important eveniment profesional dedicat afacerilor...
Masurile de investitii din cadrul PNDR prezentate in cadrul conferintei Agroturism & Gastronomie Romaneasca
Masurile de investitii din cadrul PNDR prezentate in cadrul conferintei Agroturism & Gastronomie Romaneasca
Pe agenda evenimentului s-au regasit teme precum agroturismul si turismul culinar romanesc in 2018...

Ultima ora

Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Tot mai multi procesatori si consumatori redescopera beneficiile pasteurizarii la temperaturi...
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Iti oferim 10 sfaturi utile pentru a face alegerea corecta. 1. Verifica fermitatea Un bulb...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton