Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Conditiile meteo au determinat cresterea preturilor la alimente

conditiile-meteo-au-determinat-cresterea-preturilor-la-alimente

Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura a comunicat recent ca in luna octombrie, preturile alimentelor au crescut cu 3,9 la suta.


Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) da lunar publicitatii propriul sau index al preturilor la alimente, care masoara modificarile de preturi inregistrate de un cos de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne si zahar.
 
In luna octombrie 2015, acest indice a atins o valoare medie de 162 puncte, in crestere fata de 155,9 puncte in luna septembrie. FAO a precizat ca aceasta a fost cea mai mare crestere inregistrata dupa luna iulie 2012, chiar daca preturile la alimente erau in luna octombrie 2015 cu 16% mai mici decat in luna octombrie 2014.
 
Cresterea din luna octombrie s-a datorat in principal majorarii cu 17,2% a pretului la zahar, pe fondul ingrijorarilor ca ploile abundente vor afecta principalele regiuni unde se cultiva trestia de zahar in Brazilia, primul producator mondial de zahar. Pretul uleiurilor vegetale a crescut cu 6,2% comparativ cu luna septembrie, pe fondul temerilor ca fenomenul El Nino va afecta livrarile de ulei de palmier ale Indoneziei in 2016.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Propriul meu plan de afaceri


Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai planuri de afaceri standard Esti o persoana dinamica Profita de Stick-ul "Propriul meu plan de afaceri" Ai 7 modele practice de planuri de afacere cu care obtii mai usor finantari si chiar fonduri europene la mai putin de 100 de lei Stick-ul "Propriul meu plan de...

Oferta Speciala
valabila 48h

In paralel, FAO si-a redus estimarile cu privire la productia mondiala de cereale in 2015 pana la 2,530 miliarde de tone, de la 2,534 miliarde tone cat estima in luna septembrie. Jumatate din revizuire reflecta perspectivele mai slabe privind recoltele de porumb din India si Ucraina, in principal din cauza conditiilor meteo nefavorabile.
 
In schimb, FAO si-a imbunatatit estimarile privind recolta mondiala de grau in sezonul 2015/2016 pana la 736,2 milioane tone, de la 734,8 milioane tone cat estima anterior, adaugand ca principalul motiv al revizuirii fiind recolta peste asteptari din Uniunea Europeana. 

Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016