Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Contraventia care ii poate lasa pe fermieri fara subventii

contraventia-care-ii-poate-lasa-pe-fermieri-fara-subventii

Reprezentantii APIA si cei ai Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta reramintesc ca in aceasta perioada este interzisa arderea resturilor vegetale ramase pe camp dupa recoltare, iar cei care nu respecta aceasta regula risca amenzi si eliminarea de la plata subventiilor.


Intrucat in mai multe zone din tara, fermierii au trecut deja la recoltarea paioaselor, pompierii si reprezentanti iAPIA au tinut sa le puna in vedere ca, pe fondul temperaturilor ridicate, in aceasta perioada creste riscul de incendii, atat pe camp cat si in depozitele de cereale.
 
Pentru a reduce din acest risc, fermierilor le este interzis sa dea foc resturilor vegetale ramase pe camp dupa recoltare, iar nerespectarea acestei prevederi poate atrage dupa sine sanctiuni drastice.
 
Arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deseurilor si a altor materiale combustibile, fara luarea masurilor pentru impiedicarea propagarii focului la vecinatati, se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 la 2.500 lei, iar in plus, fermierii vinovati risca sa fie eliminati de la plata subventiilor.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

Astfel, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura reaminteste fermierilor ca arderea miristilor contravine normelor din Bunele conditii agricole si de mediu (GAEC 5 şi GAEC 8).
 
„Referitor la GAEC 5, precizam ca nu este permisa arderea miristilor si a resturilor vegetale pe terenul arabil, obiectivul acestei conditii fiind mentinerea materiei organice in sol prin aplicarea masurilor de gestionare minima a miristilor. Agricultorii care utilizeaza teren arabil (inclusiv pajisti temporare) nu trebuie sa arda miristile şi/sau resturile vegetale rezultate dupa recoltarea culturilor (paie de cereale paioase, vreji de plante proteice sau de cartof, coceni de porumb, tulpini de floarea soarelui, rapita), inclusiv miristile sau iarba ramasa dupa cosirea pajistilor temporare” se precizeaza intr-un comunicat al agentiei de plati.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton