Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Contre intre ministrul agriculturii si seful ANSVSA

contre-intre-ministrul-agriculturii-si-seful-ansvsa

O cantitate mare din laptele vandut in magazine nu este naturala ci este produsa din lapte praf, a declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Stelian Fuia, intr-o conferinta de presa cu ocazia inaugurarii noului sediu al Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare - IBA Bucuresti.


"Foarte mult din laptele pe care il consumam si il cumparam din magazin este facut din lapte praf, nu este lapte natural. Vina o poarta, probabil, autoritatile care ar trebui sa controleze acest proces. Pe de alta parte exista si un vid legislativ pe aceasta tema", a spus Fuia, luni, la IBA Bucuresti.

Marti, seful Autoritatii Nationale Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), Radu Roatis Chetan, a iesit in presa cu declaratii impotriva spuselor ministrului agriculturii, intr-un interviu acordat Agerpres.

"Laptele de consum este obtinut din lapte proaspat provenit de la fermele comerciale, din gospodariile populatiei sau din comertul intracomunitar. Chiar daca ar fi obtinut din lapte praf, nu ar fi nicio problema deoarece laptele praf este fabricat tot din lapte natural suta la suta. Procesatorii prefera insa alte metode mai putin costisitoare, dar tot din lapte natural", a precizat Roatis.

Acesta a adaugat ca legislatia permite ca in perioada de iarna, cand lactatia vacilor este in scadere, sa se foloseasca lapte praf in obtinerea produselor lactate, dar intr-o proportie de pana la 30%.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultivarea plantei cu 5 arome


Probabil acum auzi pentru prima oara de Schisandra Trebuie sa stii insa ca in Orient aceasta planta asemanatoare cu vita-de-vie cu fructe mici si rosii care cresc in ciorchine este la fel de celebra ca ginsengul gratie efectelor ei iesite din comun in combaterea unei game foarte largi de afectiuni – de la astm si tuberculoza pana la...

Oferta Speciala
valabila 48h


"In perioada de iarna spre primavara, cand lactatia vacilor este in scadere din cauza fatarilor si alaptarii viteilor, se poate face in industria procesarii o reconversie din lapte praf, dar si acesta este o forma a laptelui natural. Procesul este unul costisitor, pentru ca il transformi odata in lapte praf si pe urma faci din nou o reconversie, dar si daca s-ar intampla asa, acest lucru nu este daunator. Cred insa ca este mai bine sa cumperi o cisterna de lapte dintr-o ferma din afara Romaniei. Consider ca laptele praf se preteaza mai mult in alte ramuri alimentare, precum patiserie sau dulciuri", a explicat seful ANSVSA.

Roatis s-a aratat surprins de declaratiile recente al ministrului Agriculturii, potrivit carora 'o cantitate mare din laptele vandut in magazine nu este natural, ci este produs din lapte praf', considerand ca oficialul MADR nu detine consilieri "de cea mai buna calitate".

"Ma intriga aceste declaratii, probabil pentru ca exista o consiliere care nu este de cea mai buna calitate. Acea persoana sau acel grup de oameni din minister nu este cel mai bine pregatit daca poate sa sustina astfel de declaratii. Sunt convins ca MADR are multe probleme de rezolvat si toate aceste lucruri sunt intamplatoare", a subliniat Radu Roatis.

Potrivit sursei citate, Romania a primit o derogare din partea Comisiei Europene, pana la finele lui 2013, de a pune pe piata nationala, dar si de a folosi lapte neconform de catre industria de procesare, respectiv lapte provenit din gospodariile populatiei si din ferme mici, care detin 4-5 vaci.

caricatura semnata de JUP
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016