Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Criza provocata de embargoul rusesc ar putea dura si sase luni

criza-provocata-de-embargoul-rusesc-ar-putea-dura-si-sase-luni

Este estimarea facuta de crescatorii de pasari si cei de suine, cu ocazia unei intalniri avute cu oficialii MADR.


Zilele trecute, reprezentantii MADR au avut o intalnire cu cei ai crescatorilor de pasari si de suine din Romania, printre temele abordate in discutii fiind si cea referitoare la efectele embargoului impus de Rusia produselor agroalimentare din Europa.
 
Conform secretarului de stat in MADR, participant la discutii, crescatorii de pasari si de suine estimeaza ca efectele crizei declansate de embargoul rusesc s-ar putea resimti chiar si sase luni.
 
„Romania nu are contacte directe comerciale cu Rusia, dar embargoul loveste indirect prin importuri la pret de dumping, adica sub pretul de productie al fermei, din Polonia sau Lituania, a unor produse de carne sau produse de oua. Pretul carnii de porc, in ultima perioada, a scazut si exista o problema. Aceasta problema, in urma statisticilor si evaluarilor facute chiar de ei, s-ar stabiliza la 6 luni. Deci aceasta perioada de criza, din estimari, ar dura 6 luni. Noi facem toate analizele, am luat toate datele statistice de la Agentia Vamilor, de peste tot ca sa putem monitoriza, deci suntem sub monitorizare”, a spus Peter Tamas Nagy.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cultura de sofran


Afla acum tot ce trebuie sa stii despre cultura de sofran - "aurul rosu"   Iti propunem afacerea anului cultura de sofran De ce tocmai sofran Pentru ca Sofranul Crocus stativus furnizeaza cel mai scump condiment din lume Si nu numai Este si cel mai scump aliment mai scump decat caviarul carnea de vita Kobe sau otetul...

Oferta Speciala
valabila 48h

Acesta a afirmat ca deja au fost luate o serie de masuri iar urmatoarea intalnire va avea loc saptamana viitoare.

„In cazul fermelor de suine si de crestere a pasarilor, pe anul trei vom elibera adeverinte in cuantum de 50 la suta pentru acel sprijin de bunastare. Era discutat un procent de 30 la suta si am gasit solutii sa eliberam adeverinte in cuantum de 50 la suta ca sa poata sa se imprumute in aceasta perioada de la banci pentru a putea acoperi achizitii de furaje si altele. Iar pe parte de TVA trebuie sa gaseasca impreuna cu organizatiile profesionale din cele doua domenii. Zilele urmatoare se vor purta niste discutii cu Ministerul de Finante pe partea de TVA ca sa castige o amanare pe plata TVA”, a mai declarat Peter Tamas Nagy.

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016