Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daniel Constantin: De luna viitoare, micul romanesc poate fi exportat in Uniunea Europeana

daniel-constantin-de-luna-viitoare-micul-romanesc-poate-fi-exportat-in-uniunea-europeana

Ministrul a precizat ca acest lucru va fi posibil datorita includerii in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene a aditivilor folositi la prepararea pastei de mici.


Unul dintre produsele alimentare cele mai reprezentative, pe care romanii il prefera in proportie covarsitoare ori de cate ori se iveste prilejul, va putea in scurt timp sa incante si gusturile celorlalti locuitori din tarile Uniunii Europene, primind unda verde la export.
 
Este vorba de celebrii mici, care vor putea de luna viitoare sa sfaraie pe gratarele din UE, asa cum a o fac de zeci de ani si in Romania. Aceasta pentru ca producatorii romani vor avea posibilitatea sa ii exporte pe pietele europene, dupa ce s-a stabilit cu certitudine ca aditivii folositi pentru prepararea lor nu reprezinta niciun fel de pericol pentru sanatate.
 
Anuntul a fost facut in cursul zilei de azi de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, care a declarat ca in zilele urmatoare se va publica regulamentul privind includerea aditivilor folositi in prepararea pastei de mici in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, dupa care exporturile cu acest produs vor avea unda verde catre pietele din UE.
 
Aditivii care au impiedicat pana acum micii romanesti sa ajunga pe gratarele europenilor sunt bicarbonatul de sodiu si carminul, acesti fiind autorizati recent, si fiind considerate substante ce nu presupun niciun risc.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online


Vrei sa demarezi o afacere online Secretele comertului online iti sunt in sfarsit dezvaluite in stick-ul “Magazin Online - cum sa pornesti propria ta afacere online” Te gandesti sa demarezi o afacere orice fel de afacere Atunci primul pas pe care il ai OBLIGATORIU de facut consta in realizarea unui mic studiu de piata serios...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Dosarul autorizarii celor doi aditivi la prepararea micilor romanesti mai trebuia sa primeasca la mijlocul acestei luni acordul Parlamentului si al Consiliului European, dupa ce decizia cea mai importanta a fost luata in data de 10 martie in Comitetul permanent pentru lantul alimentar si sanatatea animala, prin obtinerea unui vot favorabil care permitea includerea aditivilor necesari pastei de mici in legislatia actuala a Uniunii Europene.
 
Decizia din 10 martie se refera si la alti aditivi alimentari, ca urmare noua state membre beneficiind de pe uma sa. Astfel, a fost autorizata la nivelul CE folosirea unor aditivi in preparate precum Kasseler, Bräte si Surfleisch din Germania si Austria, lomo adobado, pincho moruno, careta adobado si costillas adobadas din Spania, toorvorst si ahjupraad din Estonia, gyros, souvlaki, bifteki, soutzoukaki si kebap din Grecia, mici din Romania, cevapcici, pljeskavice din Croatia, dar si sunca sarata de Craciun din Finlanda.
 
Potrivit lui Daniel Eonstantin, exporturile de mici catre piata Unuunii europene vor putea fi demarate din primele zile ale lunii viitoare.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News
Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special Gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024
Adauga mai jos adresa ta de email si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016