Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daniel Constantin: Fructele importate din Moldova nu vor influenta preturile pe piata romaneasca

daniel-constantin-fructele-importate-din-moldova-nu-vor-influenta-preturile-pe-piata-romaneasca

De la 1 septembrie, produsele importate din Republica Moldova beneficiaza de exceptare de taxe vamale, ca urmare a Acordului de asociere incheiat intre Uniunea Europeana si Republica Moldova.


Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a tinut zilele trecute sa faca unele precizari referitoare la un prim lot de fructe importate din Republica Moldova fara taxe vamale, dupa intrarea in vigoare la 1 septembrie a Acordului de asociere incheiat intre Uniunea Europeana si Republica Moldova.
 
„Contingentul pe care il are Moldova pe trei categorii de produse, respectiv la prune 10.000 de tone, la struguri de masa 10.000 de tone si la mere 40.000 de tone, a intrat in vigoare de la 1 septembrie. Cu alte cuvinte, pot sa aduca aceste cantitati pe piata unica, iar principala piata de desfacere pentru ei, dar si pentru ca este mai aproape, este Romania. Este adevarat ca au fost anumite contacte cu marile lanturi de magazine din Romania si o parte din ele se si concretizeaza, dar nu sunt cantitati foarte mari, care sa afecteze preturile acestor produse pe piata romaneasca” a declarat ministrul.
 
Cu privire la importurile de alimente din tarile UE care aveau contracte cu Rusia, ministrul a spus ca, saptamana trecuta, in Consiliul extraordinar de la Bruxelles, a fost analizat impactul la nivelul UE si au fost solicitate Comisiei Europene masuri pentru stocarea privata a produselor excedentare in tarile de origine.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Ghid practic Realizarea de sapun natural


Realizarea de sapun natural este cea mai profitabila afacere Obtii venituri de 1 000 de lei pentru doar 2 ore de munca Ce contine Ghidul practic pentru realizarea de sapun natural Cum sa faci sapun 100 natural – nu numai informatiile de baza ci toate sfaturile si trucurile necesare pentru a obtine inca de la prima incercare ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
„Grija noastra este sa nu fim afectati indirect de acele produse care sunt excedentare la un pret redus sa ajunga pe piata din Romania. De aceea am considerat ca masurile pe care le-a propus pana acum Comisia Europeana nu au fost suficiente si asteptam si alte masuri, cum ar fi stocarea privata. Cu alte cuvinte, produsele excedentare sa fie stocate in tarile de origine, astfel incat sa nu invadeze alte piete, cum ar fi Romania. Acest lucru ar avea, intr-adevar, un impact negativ asupra preturilor, iar la Consiliul din 28 septembrie trebuie sa venim cu astfel de solutii si cu fondurile necesare pentru stocarea privata” a mai precizat Daniel Constantin.
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016