Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Daniel Constantin: Industria berii, sectorul in care evaziunea fiscala este zero

daniel-constantin-industria-berii-sectorul-in-care-evaziunea-fiscala-este-zero

Industria berii din Romania supravietuieste chiar daca in ultimii ani acciza s-a marit cu 50 la suta, a mai declarat ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, in replica la solicitarea producatorilor privind revenirea accizei la minimul european.


Industria berii din Romania supravietuieste chiar daca in ultimii ani, din pacate, a avut o crestere a accizei. Din anul 2008 si pana in prezent acciza a crescut cu 50 la suta. Stiu ca este o problema sensibila pentru dumneavoastra si am promis ca incercam in masura in care exista deschidere la Ministerul de Finante sa vedem ce putem face pentru acest sector pentru ca vanzarile nu stau atat de bine, poate si pentru ca puterea de cumparare nu este atat de mare cat ne-am fi dorit cu totii sau pentru ca e un sector in care dincolo de productia interna avem si ceva importuri. As spune ca toate gusturile se gasesc in piata, desi si aici este un lucru bun pentru ca este sectorul care importa cel mai putin din toate sectoarele din agricultura si din industria alimentara romaneasca”, a declarat zilele trcute ministrul Agriculturii, in cadrul unei conferinte dedicate sectorului berii.
 
Desi industria berii a avut un usor declin in perioada 2008-2012, Daniel Constantin a subliniat ca evaziunea fiscala in acest sector este zero. 
 
„Este o industrie care se descurca foarte bine. S-a descurcat foarte bine pana in 2012. A fost o perioada de usor declin, in perioada 2008-2012, pe urma si-a revenit si acum avem probleme din punct de vedere al vanzarii. Trebuie sa imbunatatim activitatea acestei industrii deoarece pentru buget, in general, este o industrie care trebuie apreciata si sprijinita. Este industria in care evaziunea fiscala este zero, industria in care s-au creat in mod direct sau indirect 70.000 de locuri de munca, este industria care foloseste ceea ce ne dorim sa auzim in agricultura: sa procesam produsele agroalimentare de baza sa nu mai exportam materie prima foarte multa. Faptul ca folosim deja 70 la suta materie prima romaneasca ne bucura foarte mult”, a mentionat ministrul. 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Lavanda cultura care iti aduce minimum 8 000 de euro profit


Cea mai profitabila cultura pe terenuri mici LAVANDA Planta este nepretentioasa se vinde excelent atat in Romania cat si la export si iti aduce un profit de peste 8 000 de euro ha Cele 7 mari avantaje ale cultivarii lavandei   1 Lavanda este o planta perfecta pentru solurile din Romania; 2 Nu este pretentioasa – suporta foarte...

Oferta Speciala
valabila 48h

Constantin Bratu, directorul general al Asociatiei Berarii Romaniei, a lansat oficial invitatia ministrului Agriculturii de a semna petitia online „Salveaza berea”, care vizeaza reducerea accizei la bere, seful MADR afirmand ca o sa analizeze acest aspect, mai ales ca „60% din tot ceea ce inseamna acciza in acest domeniu este incasat din industria berii”. 
 
„Ca ministru al Agriculturii mi-as dori o relaxare fiscala pentru toate ramurile din sector. Daca mai insist mult cu reducerea TVA la carne si acum cu acciza la bere s-ar putea ca premierul sa imi spuna: mergi tu la Ministerul de Finante sa faci aceste reduceri fiscale. Dincolo de orice fel de gluma, o sa analizez, dar vreau sa va asigur ca suntem foarte atenti la acest sector pentru ca este foarte important si pentru ministrul de Finante pentru ca 60% din tot ceea ce inseamna acciza in acest domeniu este incasat numai din industria berii”, a mai adaugat seful MADR. 
 

Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".



Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
Top 4 Afaceri agricole in 2024

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024".


Articole recomandate

Rubrica meteo
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Top 4 Afaceri agricole in 2024


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Top 4 Afaceri agricole in 2024" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016