Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
DEZBATERE: Românul munceşte câmpul sau stă la cârciumă?
Valeriu Tabără spunea că a întâlnit cârciumile pline, dar aproape nimeni nu vrea să muncească. Cu alte cuvinte, românul de la ţară este leneş. Astăzi am avut ocazia să port un scurt dialog pe această temă cu Maria Grapini, politician membru în PC.
Dacă vă amintiţi, acum două-trei săptămâni, Valeriu Tabără spunea că a întâlnit cârciumile pline, dar aproape nimeni nu vrea să muncească. Cu alte cuvinte, românul de la ţară este leneş. Astăzi am avut ocazia să port un scurt dialog pe această temă cu Maria Grapini, politician membru în PC şi unul dintre cei mai cunoscuţi reprezentanţi români ai industriei textile. Dumneaei suţine contrariul, cârciumile sunt goale şi toţi ţăranii sunt pe câmp, unde lucrează uneori chiar şi cu plugul tras de cai. Care este adevărul şi cine are dreptate?
Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a declarat, luna trecută, că într-o ţară cu potenţialul agricol al României este o anomalie să rabzi de foame, în vreme ce, la ţară, crâşma e plină de dimineaţă până seara şi nu găseşti pe nimeni să-ţi sape grădina pentru masă şi 100 de lei pe zi.
„Orice om din România, la potenţialul pe care îl are, nu trebuie să rabde de foame. Este o anomalie să rabzi de foame, şi iar revin la chestiune că mai zilele trecute, înainte ca preşedintele să iasă public, discutam cu un prieten de-al meu, trecând printr-o comună în care de dimineaţă de la opt şi până seara la zece crâşma e plină. Deci, crâşma e plină. Dacă te duci la Ianova dau acum un exemplu locul unde stă mama şi unde merg şi eu de vreo 40 de ani, să cauţi pe cineva să sape în grădină pentru o sută de lei pe zi plus masă, plus mâncare, nu găseşti. Dar la birt e prezentă lumea”, a spus Valeriu Tabără într-un interviu acordat Mediafax.
Opinia ministrului este contrazisă de Maria Grapini, care, astăzi, spunea: „Am traversat ţara cu maşina, de la Bucuresti la Tulcea, de la Tulcea la Galaţi, de la Galaţi la Bîrlad, Focşani, Buzău, Ploieşti, Bucureşti. Am văzut încă o dată ce ţară frumoasă avem, dar am văzut şi cum arau oamenii cu plugul pământul (ca în copilăria mea), cum cară marfa cu căruţa cu măgari şi cum prăşesc cu sapa pe câmp. Culmea, sâmbătă câmpul era plin de oameni, nu stăteau la crîşmă cum spunea preşedintele!”.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Cresterea prepelitelor japoneze
Cresterea prepelitelor japoneze Lucrarea "Cresterea prepelitelor japoneze" - iti asigura toate informatiile de care ai nevoie pentru a demara acest tip de afacere - iti arata punctele sensibile inerente oricarui inceput - te ajuta sa eviti greseli costisitoare Informatiile prezente pe CD-ul "Cresterea prepelitelor...
valabila 48h
Acuma, vă spun şi vouă ce i-am zis doamnei Grapini. Şi eu am mers pe Bucureşti-Tulcea, chiar săptămâna trecută, dar nu am întâlnit pluguri trase de cai. Pe câmpuri am văzut, însă, tractoare performante şi clasicele u650. Pe la cârciumi nu merg, aşa că nu ştiu dacă erau pline sau goale.
Sunt curios cum este situaţia la voi în comună, se munceşte sau nu? Vă întreb pentru că eu îmi amintesc de inundaţiile din 2008, când au fost descrise cazuri în care soldaţii munceau la construcţia de diguri în regiunile afectate, iar o parte din săteni stăteau şi priveau.
Nu vreau să generalizez şi nu o voi face, eu cred că
Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturi