Video
Publicat in: Diverse
Din 25 iunie, micii romanesti vor putea lua calea exportului
Produsul tratitional romanesc a fost publicat in jurnalul Oficial al Uniunii Europene, care a admis folosirea aditivilor carmin si bicarbonat de sodiu la fabricarea acestora.
La finele spatamanii trecute, Comisia Europeana a publicat Regulamentul privind categoriile de carne si utilizarea anumitor aditivi alimentari in preparatele din carne, document  care va intra in vigoare din 25 iunie, si prevede, printre altele, fabricarea pastei de mici dupa reteta originala si comercializarea micilor realizati din aceasta pe piata nationala, dar si la nivel european.
 
Informatia vine din partea ministerului Agriculturii, care a amis un comunicat de presa in acest sens, in care se precizeaza ca „in data de 5 iunie a.c., a fost publicat in Jurnalul Oficial al UE nr. L166/ 11 Regulamentul Comisiei nr. 601/ 2014 care amendeaza Anexa II la Regulamentul 1333/ 2008 in ceea ce priveste categoriile de carne si utilizarea anumitor aditivi alimentari in preparatele din carne. Regulamentul 601/ 2014 al Comisiei prevede printre altele, fabricarea pastei de mici dupa reteta originala si comercializarea micilor realizati din aceasta pe piata nationala, dar si la nivel european. Precizam ca Regulamentul 601/ 2014 va intra in vigoare la 25 iunie 2014, ca atare consumatorul roman si nu numai se poate bucura in continuare de savoarea micilor romanesti”.
 
Demersurile necesare pentru includerea in lista mentionata in Anexa II la Regulamentul (CE) nr. 1333/ 2008 a componentilor utilizati la fabricarea pastei de mici au fost facute de Reprezentanta Romaniei la Bruxelles, sustinuta de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si de organizatiile de producatori si procesatori din sector, care au tinut ca produsul sa poata fi disponibil pe pietele europene.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afacere la cheie cu flori in ghiveci


Aveti un teren de 100 mp Puteti castiga fara efort 30 000 de euro an cultivand si comercializand FLORI IN GHIVECI   Florile in ghiveci castiga din ce in ce mai mult teren   Motivul este usor de intuit – florile in ghiveci rezista un timp mai indelungat – si acesta este un aspect care conteaza enorm mai ales daca este...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Decizia cea mai importanta privind dosarul autorizarii aditivilor bicarbonat de sodiu si carmin la prepararea micilor romanesti a fost luata in data de 10 martie in Comitetul permanent pentru lantul alimentar si sanatatea animala,prin obtinerea unui vot favorabil care permitea includerea aditivilor necesari pastei de mici in legislatia actuala a Uniunii Europene.
 
Nu mai putin de noua state membre beneficiaza de pe urma deciziei din 10 martie a, potrivit careia au fost autorizati mai multi aditivi pentru utilizare la prepararea anumitor produse, printre care si micii romanesti. Astfel In urma votului, a fost autorizata la nivelul Uniunii Europene folosirea unor aditivi in preparate precum Kasseler, Bräte si Surfleisch din Germania si Austria, lomo adobado, pincho moruno, careta adobado si costillas adobadas din Spania, toorvorst si ahjupraad din Estonia, gyros, souvlaki, bifteki, soutzoukaki si kebap din Grecia, mici din Romania, cevapcici, pljeskavice din Croatia, dar si in sunca sarata de Craciun din Finlanda.
mici, carmin, bicarbonat, export, jurnalul oficial al uniunii europene, produse traditionale, piata europeana

Votati articolul

Rating:
Nota: 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole conexe

Standul fix de blocare si hranire, o solutie pentru randamentul fermelor mici si medii
Standul fix de blocare si hranire, o solutie pentru randamentul fermelor mici si medii
Standul fix de blocare si hranire este usor de instalat si necesita o intretinere minima....
AFIR: Ghid de finantare pentru micii fermieri
AFIR: Ghid de finantare pentru micii fermieri
Pe pagina de internet a agentiei a fost pregatit Ghidul solicitantului pentru infiintarea...
Productie record de floarea-soarelui in 2021, insa materia prima merge la export
Productie record de floarea-soarelui in 2021, insa materia prima merge la export
"Pentru cultura de floarea-soarelui, tara noastra utilizeaza pentru consumul intern...
Preturile pentru carnea de pasare din Romania, cele mai mici din UE in 2020
Preturile pentru carnea de pasare din Romania, cele mai mici din UE in 2020
De asemenea, indicele preturilor de consum, publicat de Institutul National de Statistica, arata...

Ultima ora

Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Ce trebuie sa stii despre laptele pasteurizat la temperaturi joase
Tot mai multi procesatori si consumatori redescopera beneficiile pasteurizarii la temperaturi...
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
Stropirea pomilor fructiferi primavara - 3 aspecte-cheie de care sa tii cont, pentru o livada sanatoasa
1. Tine cont de specia cultivata   Unul dintre cei mai importanti pasi pentru o...
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Fertilizarea cu azot la cultura graului din primavara
Rolul azotului Azotul este un element esential pentru dezvoltarea frunzelor, tulpinilor si...
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Cum recunosti bulbii de flori de calitate? Vezi 10 sfaturi esentiale
Iti oferim 10 sfaturi utile pentru a face alegerea corecta. 1. Verifica fermitatea Un bulb...

Idei de afaceri in agricultura



Rentrop ∧ Straton
Newsletter gratuit
TOP 4 Afaceri agricole în 2025

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "TOP 4 Afaceri agricole în 2025".
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop∧Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton