Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Comunica experienta
AgroRomania.ro


Email Facebook

Din 25 iunie, micii romanesti vor putea lua calea exportului

din-25-iunie-micii-romanesti-vor-putea-lua-calea-exportului

Produsul tratitional romanesc a fost publicat in jurnalul Oficial al Uniunii Europene, care a admis folosirea aditivilor carmin si bicarbonat de sodiu la fabricarea acestora.


La finele spatamanii trecute, Comisia Europeana a publicat Regulamentul privind categoriile de carne si utilizarea anumitor aditivi alimentari in preparatele din carne, document  care va intra in vigoare din 25 iunie, si prevede, printre altele, fabricarea pastei de mici dupa reteta originala si comercializarea micilor realizati din aceasta pe piata nationala, dar si la nivel european.
 
Informatia vine din partea ministerului Agriculturii, care a amis un comunicat de presa in acest sens, in care se precizeaza ca „in data de 5 iunie a.c., a fost publicat in Jurnalul Oficial al UE nr. L166/ 11 Regulamentul Comisiei nr. 601/ 2014 care amendeaza Anexa II la Regulamentul 1333/ 2008 in ceea ce priveste categoriile de carne si utilizarea anumitor aditivi alimentari in preparatele din carne. Regulamentul 601/ 2014 al Comisiei prevede printre altele, fabricarea pastei de mici dupa reteta originala si comercializarea micilor realizati din aceasta pe piata nationala, dar si la nivel european. Precizam ca Regulamentul 601/ 2014 va intra in vigoare la 25 iunie 2014, ca atare consumatorul roman si nu numai se poate bucura in continuare de savoarea micilor romanesti”.
 
Demersurile necesare pentru includerea in lista mentionata in Anexa II la Regulamentul (CE) nr. 1333/ 2008 a componentilor utilizati la fabricarea pastei de mici au fost facute de Reprezentanta Romaniei la Bruxelles, sustinuta de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si de organizatiile de producatori si procesatori din sector, care au tinut ca produsul sa poata fi disponibil pe pietele europene.
 
Decizia cea mai importanta privind dosarul autorizarii aditivilor bicarbonat de sodiu si carmin la prepararea micilor romanesti a fost luata in data de 10 martie in Comitetul permanent pentru lantul alimentar si sanatatea animala,prin obtinerea unui vot favorabil care permitea includerea aditivilor necesari pastei de mici in legislatia actuala a Uniunii Europene.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Afaceri la Cheie - GHID PRACTIC - Cultivarea legumelor in sistem ecologic


Afacere pe timp de criza Castiga 27 500 euro an din cultivarea legumelor ecologice A produce legume in sistem de agricultura ecologica a practica agricultura ecologica inseamna inainte de toate a produce SANATATE Indiferent ce tip de om de afaceri sunteti exclusiv pragmatic sau preocupat si de caracterul benefic al produselor sale ...

Oferta Speciala
valabila 48h

 
Nu mai putin de noua state membre beneficiaza de pe urma deciziei din 10 martie a, potrivit careia au fost autorizati mai multi aditivi pentru utilizare la prepararea anumitor produse, printre care si micii romanesti. Astfel In urma votului, a fost autorizata la nivelul Uniunii Europene folosirea unor aditivi in preparate precum Kasseler, Bräte si Surfleisch din Germania si Austria, lomo adobado, pincho moruno, careta adobado si costillas adobadas din Spania, toorvorst si ahjupraad din Estonia, gyros, souvlaki, bifteki, soutzoukaki si kebap din Grecia, mici din Romania, cevapcici, pljeskavice din Croatia, dar si in sunca sarata de Craciun din Finlanda.
mici, carmin, bicarbonat, export, jurnalul oficial al uniunii europene, produse traditionale, piata europeana

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite pe Email!

Votati articolul

Din 25 iunie, micii romanesti vor putea lua calea exportului
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe:

Comentarii
Comentarii0 comentarii




Ultima ora

Newsletter gratuit
Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri".



Forum
blaga felician spune: am avut un smochin in curte-am mancat smochine anul trecut ,din primavera au aparut smochine noi si frunze De doua luni frunzele au inceput sa se usuce si fructele si ele Ce s-a intamplat? Ce sa...
04 Sep. 2019 17:39:28
Raspunde la intrebare
Victor Gh Banța spune: În privința comasării terenurilor, cred că trebuie luată în calcul istoricitatea fenomenului : au mai fost comasate numai că-n forma CAP-urilor proprietarul terenului nu avea niciun drept de...
21 Aug. 2019 22:13:22
Raspunde la intrebare
Rubrica meteo

Ingrasamant chimic obtinut prin incalzire puternica a fosfatilor naturali care contine 24-27% P ca o ...

Un grup de frunze in forma circulara in apropierea solului. ...
Manager | Stiri si analize economice
Rentrop & Straton
 
 

Raport Special GRATUIT

Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri


Adauga mai jos adresa ta de mail si vei primi raportul special gratuit "Afaceri cu Profit pentru 2019 - 5 Idei de Afaceri insotite de Planul de Afaceri" impreuna cu cele mai noi stiri si informatii din agricultura.

Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016